Kampeervakantie Diekirch

Sprookjeskastelen, musea, charmante stadjes en een prachtige natuur. Dat is wat je kunt verwachten van de streek Diekirch - de Luxemburgse Ardennen. Of je nu een sfeervolle kerstvakantie wilt of een afwisselende zomer met het gezin, Diekirch heeft het. Smulpapen hebben ... Lees meer over Diekirch

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Diekirch

Sprookjeskastelen, musea, charmante stadjes en een prachtige natuur. Dat is wat je kunt verwachten van de streek Diekirch - de Luxemburgse Ardennen. Of je nu een sfeervolle kerstvakantie wilt of een afwisselende zomer met het gezin, Diekirch heeft het. Smulpapen hebben hier zeker de tijd van hun leven: de combinatie van de Luxemburgse, Duitse, Belgische en Franse keuken is aangenaam!

Hoogtepunten Diekirch

Kasteel Vianden in het gelijknamige stadje heeft een geschiedenis die teruggaat naar de 11e eeuw. Het kasteel is toen gebouwd op de fundamenten van een klein dorp uit de Romeinse tijd. Kasteel Vianden is eigendom geweest van de graven van Vianden die goede contacten hadden met de keizers van Duitsland en de Franse koningen. Vanaf 1417 kwam het kasteel in handen van het huis van Nassau. Nadat Koning Willem I het kasteel in de 18e eeuw in gedeelten verkocht, raakte het in verval. Toen het kasteel in 1977 erfgoed van Luxemburg werd, is het gelukkig weer in de oude staat hersteld. In dit kasteel waan jezelf even in het grootse verleden van Luxemburg. Mis het niet!

Het stadje Diekirch ligt midden tussen de groene plateaus en aan de rivier de Sûre. Hier kun je uitstekend terecht voor een dagje ‘stadten’. Je kunt hier goed winkelen in de autovrije straten, musea bezoeken of een Diekirchbiertje drinken op één van de terrassen in de stad. Het oude centrum zal de geschiedenisliefhebber bekoren. De statige Sint Laurentiuskerk is prachtig. Je kunt bovendien ook een rondleiding krijgen door deze kerk.

Voor rust en schitterende natuur ga je naar het natuurpark Our. Dit park ligt in het grensgebied Luxemburg - Duitsland, langs de rivier de Our. Hoogvlaktes van circa 500 m lopen over in groene dalen vol leistenen. Dit natuurpark is bovendien goed voor het milieu: op de hoogvlakte Hach staan tientallen windmolens die milieuvriendelijk energie opwekken.

Op vakantie naar Diekirch

Diekirch is dé streek om activiteiten af te wisselen met ontspanning, cultuur en heerlijk eten. Deze bosrijke en heuvelachtige omgeving ligt in het noorden van Luxemburg en is ook wel bekend onder de naam de Luxemburgse Ardennen. Wandelen en mountainbiken zijn dan ook de aangewezen activiteiten om de omgeving en natuur te verkennen. En als het te warm is, zoek je een meer op om een duik te nemen. Natuurliefhebbers zitten hier absoluut gebeiteld. 

Ook als je op zoek bent naar cultuur, is Diekirch een prachtige omgeving. Schilderachtige dorpjes, middeleeuwse stadjes en sprookjesachtige kastelen wisselen elkaar hier af. Het middeleeuwse Vianden is niet zomaar een schilderachtig stadje. Het heeft een heel eigen kasteel bovenop een heuvel. Vanuit het kasteel heb je dan ook een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. 

En wat dacht je van Diekirch zelf? Aan deze historische stad heeft niet alleen de streek, maar ook een heerlijk bier zijn naam te danken. Als de dag voorbij is, gaat je aan tafel in een van de vele restaurantjes in de regio. Met een heerlijke moezelwijn in de hand kun je proosten op een ontspannen verblijf!

Omhoog arrow_upward