Kampeervakantie Italiaanse Rivièra

Het hele jaar door een mild klimaat, adembenemende natuur, levendige badplaatsen en schilderachtige dorpjes, mooie steden, een bloemenzee: de Italiaanse Rivièra heeft het allemaal. Of je nu op zoek bent naar rust en ruimte, of een bruisende en actieve vakantie we... Lees meer over Italiaanse Rivièra

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Italiaanse Rivièra

Het hele jaar door een mild klimaat, adembenemende natuur, levendige badplaatsen en schilderachtige dorpjes, mooie steden, een bloemenzee: de Italiaanse Rivièra heeft het allemaal. Of je nu op zoek bent naar rust en ruimte, of een bruisende en actieve vakantie wenst, je wordt in Ligurië niet teleurgesteld.

Hoogtepunten Italiaanse Rivièra

Tussen Lévanto en Portovénere ligt een uniek gebied: de Cinque Terre ('vijf landen'). Deze bestaat uit vijf karakteristieke dorpjes langs de kust: Monterosso, Vernazza, Corniglia. Manarola en Riomaggiore, die uit de rotsen uitgehouwen lijken. Monterosso en Vernazzo hebben rots- en zandstranden, kleine haventjes met kleurige vissersboten, hoge pastelkleurige huizen en smalle, steile straatjes. Dit levert prachtige plaatjes op!

De vijf dorpjes zijn met elkaar verbonden door een wandelpad. Hier kun je eindeloos zwerven door de wijngaarden en zeer oude olijfboomgaarden en genieten van het uitzicht op zee.

Sestri Levante is zonder twijfel de grootste en leukste badplaats in de streek. Twee baaien gescheiden door een kaap, een oude kern met een gezellige winkelstraat en een mooi zandstrand maken Sestri Levante bij uitstek tot een geschikte verblijfplaats voor zonaanbidders. Op het uitgestrekte zandstrand van de 'Sprookjesbaai', waarlangs een brede wandelpromenade loopt, zijn alle voorzieningen voorhanden. Aan de andere kant ligt de intieme 'Stille Baai' tegen een achtergrond van gele en rode huizen.

In de buurt van Toirano vind je een aantal prachtige grotten. Pal onder Toirano liggen druipsteengrotten, waar je schitterende druipsteenformaties en onderaardse meren kunt zien. In de Grotta della Basura kun je circa 12.000 jaar oude voetsporen van mensen en dieren zien.

Op vakantie naar Italiaanse Rivièra

Met een ligging tussen Toscane en de Franse Côte d'Azur spreekt de Italiaanse Rivièra, ofwel Ligurië, misschien minder tot de verbeelding. Niets is minder waar! Er zijn weliswaar niet zoveel (zand)stranden en attracties, maar de ruige rotsen, de idyllische pastelkleurige dorpjes en de bruisende badplaatsen maken deze streek tot één van de mooiste van Italië.

De Ligurische kust valt uiteen in twee gedeelten, met in het midden de havenstad Genua. Ten westen van de stad kun je heerlijk zonnebaden, aan de oostkant vind je adembenemende natuur en talrijke wandelpaden.

Zin in meer actie? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt golfen, surfen, mountainbiken, klimmen, wandelen...

Omhoog arrow_upward