Kampeervakantie Sirmione

Aan de zuidoever van het Gardameer ligt het geliefde en rustige kuuroord Sirmione. De warmwaterbronnen en de wellnesscentra maken een verblijf zeer aangenaam. De opgravingen uit de Romeinse tijd, de ligging op een klein schiereiland en het uitzicht op het meer zullen je... Lees meer over Sirmione

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Sirmione

Aan de zuidoever van het Gardameer ligt het geliefde en rustige kuuroord Sirmione. De warmwaterbronnen en de wellnesscentra maken een verblijf zeer aangenaam. De opgravingen uit de Romeinse tijd, de ligging op een klein schiereiland en het uitzicht op het meer zullen je nog lang bijblijven!

Hoogtepunten Sirmione

Wandelliefhebber? Maak een wandeling naar het hoogste punt van de plaats. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over het Gardameer en je kunt in Grotte di Catullo prachtige Romeinse opgravingen bezichtigen. Aan de oostelijke kant van Sirmione kan je een wandeling maken langs imposante, kolkende zwavelbronnen.

Het sprookjeskasteel Rocco Scaligero is gebouwd in de 13e eeuw, en is een mooi voorbeeld van de architectuur van die tijd. Dit imposante waterslot vind je aan de toegang tot de plaats.

Bezoek de kleine kerk van Sint Anna uit circa 1400 en verwonder je over de schitterende fresco’s. Deze baden in het licht van kaarsen die continu branden.

Op vakantie naar Sirmione

In en om Sirmione valt veel te ontdekken! Dit populaire kuuroord ligt op een schiereiland aan de zuidzijde van het Gardameer, in de provincie Brescia. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Verona op ongeveer 32 km afstand.

In de plaats kun je een actieve vakantie goed combineren met culturele hoogtepunten, en je ontdekt vele mooie natuurlijke plekken op en rondom het Gardameer. Wil je terug in de tijd? Breng dan een bezoek aan de opgravingen uit de Romeinse tijd.

In het historische centrum kun je een prachtig 12e eeuws Venetiaans kasteel bezichtigen, en door de plaats zijn verschillende kerken verspreid met prachtige fresco’s. Het toeristische centrum bied je volop mogelijkheden om de dag af te sluiten met een smakelijke maaltijd. Om het helemaal af te maken bezoek je één van de levendige bars!

Omhoog arrow_upward