Kampeervakantie Peschiera Del Garda

Welkom in Peschiera del Garda, een gezellige vissersplaats met een schilderachtige haven aan één van de mooiste meren van Italië, het Gardameer. De badplaats biedt ongelooflijk veel waterplezier langs prachtige stranden in een groene omgeving. Maar ook liefhebbers van c... Lees meer over Peschiera Del Garda

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Peschiera Del Garda

Welkom in Peschiera del Garda, een gezellige vissersplaats met een schilderachtige haven aan één van de mooiste meren van Italië, het Gardameer. De badplaats biedt ongelooflijk veel waterplezier langs prachtige stranden in een groene omgeving. Maar ook liefhebbers van cultuur en natuur hoeven er hun neus niet voor op te halen. Het is Italië op zijn best!

Hoogtepunten Peschiera Del Garda

Als jezelf los kunt maken van de waterpret in het Gardameer, is de oude stad Peschiera del Garda een bezoekje waard. De stad heeft veel militaire bouwwerken uit vervlogen tijden. Zo is er het Ospedale Militare d’Armata, een voormalig ziekenhuis voor militairen uit 1865. Bekijk ook de schitterende stadspoort, Porta Brescia, uit 1551. Dit was vroeger de enige toegang tot het plaatsje. Bij de haven zie je de imposante vestingwerken en burcht. Deze Scaliger Burcht ligt aan de rand van het Gardameer en doet tegenwoordig dienst als museum voor de geschiedenis van de streek.

Even een dagje uit het water? Bezoek dan Gardaland, een pretprak ongeveer 3 km ten noordoosten van de stad. Je kunt zich hier uren vermaken in de talloze attracties, een rit door het safaripark maken en genieten van mooie shows.

Het Parco Giardino Sigurta is een bezoekje waard. Het park ligt 8 km ten zuiden van Peschiera del Garda bij Valeggio sul Mincio. In het circa 50 ha grote natuurpark groeien uiteenlopende soorten bomen en planten. Je kunt mooie wandelingen door het park maken.

Op vakantie naar Peschiera Del Garda

Het gezellige Peschiera del Garda ligt aan de zuidkust van het Gardameer op ongeveer 1210 km van Utrecht. De vissersplaats heeft een mooie haven en een autovrij centrum, met gezellige pleintjes en leuke terrassen. 

De plaats, met een prestigieus verleden, bied je diverse historische bezienswaardigheden, zoals een oude stadspoort en stadswallen. Ook vind je in Peschiera een voormalig militair hospitaal, en diverse militaire bouwwerken, zoals barakken, vestingwerken en een reusachtige burcht. 

Voor Peschiera liggen drie kiezelstranden, waar je kunt uitrusten van alle activiteiten die je op het schitterende Gardameer kunt beoefenen. Ten zuiden van de plaats ligt een fraai natuurpark waar je eindeloze wandelingen kunt maken. 

Zoek je vertier? In de directe omgeving van Peschiera del Garda ligt Gardaland, een enorm attractiepark, en vind je diverse leuke waterparken.

Peschiera del Garda heeft voor elk wat wils. De plaats is geschikt voor zonaanbidders, watersporters, natuurliefhebbers en cultuursnuivers.

Omhoog arrow_upward