Kampeervakantie Poitou Charentes

Ben je op zoek naar een ontspannen vakantie met veel natuur, cultuur, mooie steden en lekker eten? Dan is de streek Poitou-Charentes een goede keuze. Hier kun je voortreffelijk wandelen of fietsen in de natuur, historische steden bezoeken, naar het strand en je kunt de ... Lees meer over Poitou Charentes

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Poitou Charentes

Ben je op zoek naar een ontspannen vakantie met veel natuur, cultuur, mooie steden en lekker eten? Dan is de streek Poitou-Charentes een goede keuze. Hier kun je voortreffelijk wandelen of fietsen in de natuur, historische steden bezoeken, naar het strand en je kunt de Franse keuken hier op waarde schatten. Poitou-Charentes is de juiste bestemming voor iedereen op zoek naar ontspanning.

Hoogtepunten Poitou Charentes

De havenstad La Rochelle bestaat al sinds de 10e eeuw. Tot de 15e eeuw was het ook de grootste haven aan de Atlantische Kust waar men voornamelijk in zout en wijn handelde. Wanneer je een bezoek brengt aan deze schilderachtige stad, waant je jezelf even in het Frankrijk van voorbije eeuwen. 

Cultuurliefhebbers komen goed aan hun trekken in Poitiers, de hoofdstad van de regio Poitou-Charentes. Bezoek bijvoorbeeld de in Romaanse stijl gebouwde kerk Notre-Dame la Grande. Let vooral op de harmonieuze verhoudingen en het fraaie lijnenspel van deze kerk. En als je dan toch in de buurt bent, kun je ook een bezoek brengen aan het educatieve attractiepark Futuroscope. Hier kom je alles te weten over multimedia, cinematografie en futuristische audiovisuele technieken. Het park is een aantal malen etappeplaats geweest in de Tour de France. Futuroscope ligt bij Poitiers in de buurt. 

Het landschap van Poitou-Charentes is zeer afwisselend met heuvels, bossen, valleien en weiden. Het moerasgebied Marais Poitevin wordt gekenmerkt door kanaaltjes en smalle landstroken. Hier groeien wilgen, populieren en witte rozen. Vanwege het water en het groen, wordt het gebied ook wel het groene Venetië van Frankrijk genoemd. In dit gebied kun je de natuur op de fiets en wandelend goed verkennen.

Op vakantie naar Poitou Charentes

In de streek Poitou-Charentes met zijn prachtige steden, de heerlijke Franse keuken en mooie zandstranden heb je altijd een afwisselende en ontspannen vakantie. Als je op de fiets stapt of door de omgeving wandelt, ervaar je de pracht van deze groene regio met een rijke historie. 

Als je van wijn houdt, zul je jezelf helemaal thuis voelen in de streek die vooral bekendstaat om de cognac. Maar ook als je geen wijnliefhebber bent, kom je aan jouw trekken in deze regio. Strand, moeras, bos, pittoreske dorpjes, een rijke historie en niet te vergeten de heerlijke Franse keuken. Kortom: deze streek heeft voor elk wat wils.

In het binnenland zijn interessante steden. De stad Saintes bijvoorbeeld, aan de rivier de Charente. Dit is een echte kunststad met grote historische waarde. Hier zul je veel zien uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Ook de steden Cognac en Angoulême mag je dan niet overslaan. 

De kust van Poitou-Charentes heeft prettige stranden. Aan veel stranden wappert de blauwe vlag, wat betekent dat het strand schoon is. De gastvrije bevolking en de aangename temperaturen maken jouw vakantie compleet. 

Poitou-Charentes ligt in het westen van Frankrijk en heeft een gevarieerde kustlijn van ongeveer 450 km. De hoofdstad Poitiers ligt op ongeveer 775 km rijden van Utrecht. De regio grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het noorden aan de rivier de Loire.

Omhoog arrow_upward