Kampeervakantie Nord Pas de Calais

Hoge krijtrotsen, blauwe zee, bossen, moerasland, historische steden en de Franse keuken. Dit is een kleine greep uit de heerlijkheden waarvan je kunt genieten als je met vakantie gaat naar Nord-Pas de Calais. Liefhebbers van alles wat Frankrijk biedt, voelen zich hier ... Lees meer over Nord Pas de Calais

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Nord Pas de Calais

Hoge krijtrotsen, blauwe zee, bossen, moerasland, historische steden en de Franse keuken. Dit is een kleine greep uit de heerlijkheden waarvan je kunt genieten als je met vakantie gaat naar Nord-Pas de Calais. Liefhebbers van alles wat Frankrijk biedt, voelen zich hier als een vis in het water. Het is een prima bestemming voor een korte vakantie!

Hoogtepunten Nord Pas de Calais

Lille (of Rijsel), de derde stad van Frankrijk, is het bezoeken waard als je in Nord-Pas de Calais bent. Kunstliefhebbers kunnen hun hart op halen in het Musée des Beaux Arts, waar kunst te zien is van onder andere Rubens, Van Gogh en Monet. Met de vele boetiekjes is deze stad ook ideaal voor mensen die graag winkelen. En Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als hier geen restaurants waren waar je jezelf tegoed kon doen aan de Franse keuken.

In de streek mag een wandeling langs de indrukwekkende krijtrotsen niet ontbreken. Authentieke kustplaatsjes als Le Touquet en Boulogne-sur-Mer zijn het bekijken waard. Wil je meer te weten komen over de visserij, dan is het havenplaatsje Étaples aan te raden. In de 19e eeuwse vishal kun je het museum over de visserij bezoeken. Een prachtig strand vind je bij Berck-sur-Mer. Snelheidsduivels kunnen hier strandzeilen. Als je het liever wat rustiger aan doet, vermaak je jezelf ook prima met het kijken naar deze enerverende sport.

Houd je van de natuur? Dan mag je het natuurgebied Audomarois niet overslaan. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Dit bijzondere gebied is ongeveer 3400 ha groot en je komt hier moeras, veel kanalen en riviertjes tegen. Ook kun je het gebied per boot verkennen.

Op vakantie naar Nord Pas de Calais

Nord-Pas de Calais is een ideale streek voor liefhebbers van een Franse omgeving dicht bij huis. Nord-Pas de Calais ligt op ongeveer 250 km rijden van Utrecht, net over de Frans-Belgische grens. Nord-Pas de Calais doet wat Brits aan met zijn hoge krijtrotsen aan de kust. Ook vind je hier veel vestingstadjes en de 'Geheime tuin van Frankrijk'; een prachtig wandelgebied in het achterland.

Lille, de hoofdstad van deze streek, heeft ook veel moois voor je in petto. De historische binnenstad met huizen uit de 17e en 18e eeuw is een juweel om doorheen te lopen en ook het Musée des Beaux Arts is een aanrader.

Van oorsprong had deze regio veel industrie. Je zult dan ook veel typische arbeidershuisjes tegenkomen in deze streek. Nord-Pas de Calais is de ideale vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust, prachtige natuur, een rijke historie en de heerlijke Franse keuken.

Omhoog arrow_upward