Kampeervakantie Haute Savoie

De Haute Savoie is de streek van blikvangers! Wat dacht je van de Mont Blanc, Chamonix en het Meer van Genève? Skiliefhebbers dromen van Portes du Soleil, een gebied dat zowel voor families als fanatieke skiërs zeer geschikt is. De stranden rond de prachtige... Lees meer over Haute Savoie

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Haute Savoie

De Haute Savoie is de streek van blikvangers! Wat dacht je van de Mont Blanc, Chamonix en het Meer van Genève? Skiliefhebbers dromen van Portes du Soleil, een gebied dat zowel voor families als fanatieke skiërs zeer geschikt is. De stranden rond de prachtige meren bieden ‘s zomers volop mogelijkheden voor heerlijke zonvakanties!

Op vakantie naar Haute Savoie

Haute Savoie in de winter

Aan de grens met Zwitserland en Italië vind je de streek met de hoogste berg van Frankrijk. De Mont Blanc (circa 4810 m), met aan de voet de populaire plaats Chamonix, is één van de blikvangers van dit gebied. De streken Ain (ten noordwesten) en Savoie (ten zuiden) grenzen eveneens aan de Haute Savoie.

Wintersporters vinden hier een geweldige bestemming. Waar Les Trois Vallées met drie valleien vrij compact is, is Portes du Soleil juist uitgestrekt door de afstanden tussen de verschillende dorpen. Het grote oppervlak heeft de knusse sfeer in de dorpen echter niet aangetast, wat de streek uitstekend geschikt maakt voor families. 

Deze prachtige skigebieden liggen op je te wachten:
- Chamonix - Mont Blanc
- Morzine-Les Gets
- Le Grand Massif
- Les Contamines
- Massif des Aravis
- Portes du Soleil

In deze mooie wintersportplaatsen kun je een geweldige vakantie meemaken:
- Avoriaz
- Chamonix
- Châtel
- La Clusaz
- Les Crosets
- Les Gets
- Les Prodains
- Morillon
- Morzine
- Samoëns


Haute Savoie in de zomer

Wandelaars, fietsers, mountainbikers en andere sportliefhebbers kunnen in de Haute Savoie goed terecht. Wie een dag aan het water wil doorbrengen, bezoekt één van de vele stranden aan de grote meren. Het Meer van Genève is natuurlijk bij iedereen wel bekend, maar het Meer van Annecy mag je ook niet overslaan. Deze staat bekend als de schoonste van Europa!

De Mont Blanc staat niet alleen gelijk aan zware wandelingen en beklimmingen. Je kunt in het dal op ontspannen wijze een wandeling maken en de imposante omgeving in je opnemen. Wil je toch de top van deze reus gezien hebben? Stap dan in een helikopter voor een schitterende vlucht!

Heb je behoefte aan een plek waar je even uit kunt rusten van alle inspanningen? Breng dan een bezoek aan Evian-les-Bains, een knus dorp ingeklemd tussen de bergen en de meren. Het staat bekend om het zuivere water en de thermale baden. Laat je heerlijk verwennen!

Omhoog arrow_upward