Wist-je-datjes Jamaica en de Dominicaanse Republiek

Jamaica en de Dominicaanse Republiek staan bekend om de hoeveelheid zon, de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Niet gek dat dit populaire bestemmingen zijn om je vakantie door te brengen.

Maar wat weet jij eigenlijk van deze prachtlanden af? Laat je inspireren door onze ‘wist je datjes’ en wie weet geniet jij straks van één van deze landen!

Wist je dat...

Ackee vrucht

Jamaica bekendstaat als het eiland van de exotische vruchten? Ackee is een vrucht die in een typisch Jamaicaans visgerecht wordt verwerkt. Eet het vruchtvlees wel rijp, want anders is dit grappige vruchtje giftig.
Cana-strand op de Dominicaanse Republiek

er een eindeloze zomer is in de Dominicaanse Republiek? De gemiddelde temperatuur schommelt altijd rond de 25° C. In 9 van de 12 maanden geniet je al van 30° C of hoger! Je kunt dus op elk gewenst moment naar dit prachtland op vakantie gaan!
Hangmat op de Dominicaanse Republiek

Punta Cana de ultieme vakantiebestemming is van de Dominicaanse Republiek? Door de luxe hotels, het parelwitte strand met kokospalmen en het heldere water kun je hier optimaal genieten van je welverdiende vakantie!
Bammy

de Jamaicaanse versie van een ‘bammetje’ heel anders smaakt dan de Hollandse boterham? Deze ‘flat bread’ wordt gemaakt van de wortelknol cassave en kokos. In één van de vele restaurants kun je smullen van dit lekkere gerecht. Om je vingers bij op te eten!
Blue Lagoon

er ten oosten van Port Antonio het paradijselijke oord ligt waar de film Blue Lagoon is opgenomen? De romantische Jamaicaanse omgeving met azuurblauwe zee is weggelegd voor liefhebbers van rust en kalmte.
Cocktails

rum de nationale drank is van deze landen? Het wordt door vele cocktails gemixt, waaronder de Acapulco #2. Naast rum wordt er tequila, ananas- en grapefruitsap door dit tropische drankje gemengd.
Dansers tijdens carnaval Carnaval op de Dominicaanse Republiek

er in de Dominicaanse stad La Vega elk jaar rond februari een excentriek carnaval wordt gehouden? Hierbij gaan de locals over straat, gekleed in kleurige kostuums en opvallende maskers.
Ocho Rios waterval

er in Ocho Rios ruim 8 watervallen van 180 meter hoog trapsgewijs uitkomen in de Caraibische Zee, wat een schitterend gezicht oplevert? Je kunt hier spectaculaire excursies maken naar de watervallen (afkoelen in een tropische omgeving) of bobsleeën met een gaaf uitzicht. Het gebied rondom dit toeristenplaatsje staat bekend om mooie stranden, adembenemende watervallen en tropische tuinen.