Een weekendje weg

Of je nou al op vakantie bent geweest of nog moet gaan, een weekendje weg is altijd leuk. Je kunt éven ontspannen, krijgt in korte tijd veel te zien en komt helemaal uitgerust terug. Maar waar breng je nou die paar dagen door? Wij geven je hier wat ideeën.
Bloembollenvelden Nederland

Natuur

Nederland is een prachtig natuurland. We hebben dan wel geen hoge bergen, diepe meren of indrukwekkende landschappen, onze groene weilanden en dichte bossen kunnen je nog bijzonder verrassen! Ook in bijvoorbeeld Frankrijk en België kun je wegdromen bij de adembenemende natuur.  

Maak een fijne wandeling, een uitdagende fietstocht of geniet simpelweg van de natuur vanaf een bankje in het bos. Je kunt in alle rust de geur van het bos opsnuiven en de vogels horen zingen. Wat is er nou mooier dan dat?    

De bekende Veluwe en Ardennen zijn perfect om een weekendje je tijd door te brengen. Edelherten, wilde zwijnen en vossen kom je tegen op de Veluwe. In de groene en bosrijke Belgische Ardennen kun je leuke wandeltochten maken! 

Al onze weekendjes weg in de natuur
Wellnessdag in de sauna

Wellness

Wil je juist helemaal tot rust komen en een paar dagen genieten van het niets doen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een weekendje wellness! Heerlijk de hete sauna in, afkoelen in het koude dompelbad en genieten van een lekker kopje koffie of thee bij het restaurant.  

Een wellnessresort heeft enorm veel te bieden. Naast de sauna, het zwembad en de stoomcabines, kun je ook verschillende behandelingen krijgen. Laat je masseren door een professional, neem een hamam behandeling of ga naar een opgietsessie.  

In Nederland vind je genoeg wellnessresorts, maar ook in Frankrijk kun je terecht voor een weekendje ontspannen, bijvoorbeeld in Normandië! De Zwaluwhoeve is het grootste resort van Nederland, gelegen tegen de Veluwe aan. Waar kom jij tot rust? 

Al onze weekendjes weg met wellness
Vind je stedentrip bij D-reizen

Stedentrip

Jouw woonplaats en de steden in de buurt ken je vaak zo goed als je eigen broekzak. Ga een nieuwe stad ontdekken! Je kunt heerlijk eten, winkelen of de architectuur leren kennen. Zelfs in Nederland is het de moeite waard om een nieuwe stad te bewonderen!

Veel steden zijn geschikt om te ontdekken tijdens een weekendje weg. Prachtig oude gebouwen en grote shoppingcentra kom je regelmatig tegen. In de stad kun je jezelf vaak goed verplaatsen met de fiets, anders kun je altijd de bus of tram pakken. Vaak niet heel duur!  

Cuijk, Dresden, Eindhoven, Genk of Luxemburg? De keuze is aan jou! Kies een stad die jou leuk lijkt en ga binnenkort nog op ontdekkingstocht in de buurt.

Al onze stedentrips