Van gure herfst naar geweldige nazomer

Dat was het dan alweer met de zomer. De herfst is er weer met kou, regen en wind. Vind jij ook dat de zomer te snel voorbij is gegaan? En wil je weer van het heerlijke zonnetje genieten? Dan is Turkije de ideale plek voor jou!
Ruine oude tempel in Side Duden waterval en de zee

Tijdloos genieten in Side

Side ligt aan Turkse Rivièra (de zuidkust van Turkije) en is een topplek om je zonvakantie te vieren. Naast de prachtige stranden met helderblauwe zee is Side ook zeer geschikt voor cultuurliefhebbers. Side heeft een oud centrum met overblijfselen uit de Griekse Oudheid. Deze bezienswaardigheden kom je tegen als je door het centrum wandelt. Side heeft een flink aanbod hotels en resoirts, zoals het populaire Hotel Side mare Resort en Spa .
Zonvakantie Side

Golfgek Kies voor Belek

Naast genieten in de zon kun je op Belek ook prachtig wandelen. De romantische zandduinen zijn perfect om op een andere manier van het zonnetje te genieten. Daarnaast heeft Belek meerdere grote golfbanen, zoals de golfclub The Montgomerie Maxx Royal Golf Club. Ben je klaar met golfen en heb je zin in een lekker hapje? Bezoek dan het centrum van Belek. Dit stadje heeft vele verschillende restaurants en voor de shopliefhebbers zijn er genoeg winkels.
Zonvakantie Belek
Ruine Olympos in Antalya Turkije Uitzicht op zee vanaf de Kermer

Ontspanning en cultuur in Kemer

Een ontspannende wandeling maken over de boulevard of juist cultuur snuiven, het kan in Kemer. Bezoek eens de nagebouwde tentenstad. Hier kun je zien hoe de Turkse nomaden geleefd hebben. Kemer ligt aan de voet van het indrukwekkende Taurusgebergte, dat je met een jeepsafari kunt ontdekken: een fantastische en leerzame ervaring onder begeleiding van een professionele gids. Een bezoekje aan de Oud-Griekse stad Olympos is ook zeker de moeite waard. De 2000 jaar oude mozaïekvloeren, antiek badhuis, tempel, theater, gedenktekens en stukken muren brengen je even terug naar de Oudheid.
Zonvakantie Kemer
Celsus Library in Ephesus

Prachtige wandeling langs de havens van Kusadasi

Sfeervol, gezellig, ontspannend en vooral zonnig: dat is Kusadasi in een notendop. Kusadasi heeft een groot winkelcentrum, maar ook een oud centrum met nauwe straatjes en typisch Turkse oude huisjes. Ook leuk: een wandeling langs de cruise- en jachthaven.

Ten opzichte van de andere bestemmingen heeft Kusadasi niet veel bezienswaardigheden. Het is wel een uitstekende uitvalsbasis voor vele antieke steden in de regio. Wat dacht je bijvoorbeeld van Efeze? Dit is de best bewaarde stad in Turkije! Deze stad staat vol met ruïnes uit de Griekse en Romeinse tijd. Tot de hoogtepunten behoren het antieke amfitheater met 25.000 zitplaatsen, de marmeren weg die van het theater naar de bibliotheek van Celsus leidt en de bibliotheek van Celsus zelf.

Zonvakantie Kusadasi