Topbestemming Nederland

Om te genieten van vakantie hoef je niet per se naar Spanje, Griekenland of Turkije. In ons eigen groene kikkerlandje kun je ook heerlijk vakantie vieren. In Nederland kun je terecht voor historische steden, prachtige natuur en de leukste attractieparken! Wij laten jou zien dat vakantie vieren in eigen land óók fijn kan zijn! 
Vrijthof in Maastricht

Hollandse stedentrip

Het zal je verbazen hoeveel leuke en interessante steden zó dichtbij te vinden zijn. Ga bijvoorbeeld naar het noorden en ontdek Groningen. Beklim de welbekende Martinitoren vanaf waar je een uitgebreid uitzicht hebt over de stad of bekijk fotografie, mode en beeldende kunst in het Groninger Museum. En zelfs de natuurliefhebber kan hier terecht. Het Overbos in Slochteren, naast Groningen, is een prachtig wandelgebied!  

Shoppen doe je helemaal aan de andere kant van Nederland in shopwalhalla Maastricht! Je vindt hier prachtige panden, leuke boetiekjes en de grootste winkels. Ontvlucht de drukte en ontdek de wijk Jekerkwartier: heerlijk relaxed, ontspannen en vooral rustig! Ga lezen in het park, zit de hele middag op het terras en misschien treed er wel een jazzband op. Als laatste mag je het Vrijthof niet overslaan. Dit plein wordt ook wel als het mooiste plein van Nederland gezien!

 

Bekijk alle weekendjes weg in Nederland
Strand van Noordwijk

Zon, zee, strand

Je denkt er niet zo snel aan, maar toch heeft ons eigen landje enorm veel stranden. Het strand van Noordwijk is perfect om voor langer dan één dag te blijven. Met een 13 kilometer lang strand is er voor iedereen wel iets te doen: ga paardrijden, kitesurfen, suppen of wandelen langs de zee tijdens een zonsondergang. Het strand van Noordwijk heeft al meer dan 25 jaar op rij de Blauwe Vlag gewonnen, wat betekent dat het een schoon en veilig strand is!    

Het strand van Zandvoort is de ideale plek voor zonaanbidders: het strand is 9 kilometer lang en 100 meter breed. Vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer kun je terecht bij verschillende strandtentjes en -restaurants. Daarnaast is de boulevard van Zandvoort erg leuk: wandel of fiets over de 5 kilometer lange laan en haal onderweg een lekker visje bij de kraam.

Terschelling

De Waddeneilanden

Natuurliefhebbers en actievelingen kunnen het beste naar Texel gaan: hier is ruim 300 kilometer aan wandel- en fietspaden! Ben je een échte waaghals? Ga dan parachutespringen en bewonder Texel van bovenaf! Daarnaast bezoek je op Texel de zeehondenopvang Ecomare, waar je naast zeehonden ook bruinvissen kunt zien!     

Terschelling is een historisch eiland waar veel te doen is. Bekijk de vuurtoren Brandaris, bezoek de 13e eeuwse kerk in Hoorn of doe mee aan een cranberryproeverij. Daarnaast is er ook op Terschelling genoeg te wandelen: maar liefst 200 kilometer aan wandelpaden! Na alle inspanning kom je tot rust in het natuurgebied De Boschplaat.

Alle vakanties naar de Waddeneilanden
Efteling Sprookjesboom

Attractieparken

Nederland is zó veelzijdig, we hebben namelijk ook tientallen attractieparken voor jong en oud. Zo kan iedereen zich vermaken in de Efteling: van de spannende Python die over de kop gaat, tot aan Carnaval Festival waar je alle delen van de wereld tegenkomt! Het sprookjesbos mag je uiteraard ook niet overslaan. Ga op zoek naar Repelsteeltje en red Pinokkio van de walvis.    

Heb je een sterke maag en ben je op zoek naar avontuur? Walibi Holland is hét attractiepark voor de meest spannende en uitdagende achtbanen van Nederland! De Goliath is zelfs de hoogste en snelste achtbaan van heel de Benelux. Ook hier is gedacht aan de kleintjes: in de Pavillon de Thé draai je rond in grote theekopjes en de Merrie Go’Round is de draaimolen met prachtige paarden.      

Het groene Nederland is heerlijk om je vakantie door te brengen. Van natuur tot cultuur en van actief of lekker lui. Bekijk al onze aanbiedingen binnen Nederland!

Vind jouw vakantie in Nederland