Houd je vast: dit is de wereldwijde Top 3 attractieparken van 2016

Voor de échte fans van attractieparken is het een eitje om je volgende vakantiebestemming te kiezen: Orlando in Florida! De complete Top 3 van de TripAdvisor Travelers’ Choice Awards 2016 ligt namelijk in de 'capitol of theme parks'. Dus doe je gordel om en ga met ons mee naar de beste parken van de wereld.

Op nummer 3 Magic Kingdom Walt Disney World Resort

Op nummer 2 Discovery Cove Orlando Theme Park

Blauwe lagunes, watervallen, rivieren, witte stranden en vooral tropische sferen. Dat is wat je tegenkomt bij Discovery Cove in Orlando. Het prachtige exotische resort is een paradijs!In Discovery Cove kun je onder meer zwemmen met dolfijnen in The Dolphin Lagoon, snorkelen tussen duizenden tropische vissen of de bijzondere en kleurrijke vogels te eten geven, zoals de goudparkiet en de zonparkiet. Een dagje Discovery Cove geeft je een écht vakantiegevoel, want drankjes, maaltijden en snacks zitten bij de prijs inbegrepen, ook het zwemmen met dolfijnen, vogels voeren en snorkelen kost je niets extra’s. Een volledige all inclusive belevenis dus!

De nummer 1 van de wereld Universals Islands of Adventure Universal Orlando Resort

Dit grootse themapark kent maar liefst 7 'eilanden' met ieder een eigen thema. De eilanden liggen in een cirkel om een groot meer heen en zijn met elkaar verbonden door grote bruggen. Je loopt van de ene wereld zo de ander in! Op Marvel Super Hero Island vind je één van de spannendste attracties van het park: de supersnelle Incredible Hulk Coaster. Hierin ga je 7 keer over de kop en bereik je binnen 2 seconden een snelheid van 65 kilometer per uur! Op het eiland van Harry Potter zit je even écht in de verhalen van J.K. Rowling. Zo is kasteel Zweinstein tot in de kleinste details nagebouwd en vind je in het kasteel de beroemde attractie 'Harry Potter and the Forbidden Journey'.

Kun je nog meer attracties aan

Het is een kleine wereldreis om ze allemaal te bezoeken, maar het is het honderd procent waard. Bekijk hier TripAdvisors volledige top 25 beste attractieparken van 2016.