Prachtig Portugal

Rotsachtige kusten, prachtige zandstranden met palmbomen, steden vol cultuur en verrukkelijk eten, Portugal heeft het allemaal. Wij nemen je mee naar deze heerlijke zonbestemming!

Porto

Algarve

De populairste streek van Portugal is de Algarve. Dit gebied ligt in het zuiden van het land en begint bij de grens van Spanje. Met een Kustlijn van 170 km beschikt de Algarve over nogal wat stranden, variërend van rustige, idyllische baaitjes tot grote en drukke badplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Albufeira of aan Quarteira. Ook heeft de Algarve ongerepte moeras -en berggebieden waar je goed kunt wandelen.

Tip: de Portugese keuken is gespecialiseerd in visgerechten, dus een paradijs voor visliefhebbers.

Ontdek de Algarve
Typische witte huisjes van Portugal

Lissabon

De hoofdstad Lissabon is de grootste stad van Portugal en ligt vlak bij de Atlantische Oceaan. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, elk met ander karakter. Wandel door de sfeervolle straatjes in de wijk Aflama, dat de oudste wijk van Lissabon is, of geniet van een heerlijke Portugese maaltijd in de wijk Alta. Hier is er genoeg keuze aan gezellige restaurants en café’.

Ontdek Lissabon
Serra de Mogadouro in Trás-os-Montes

Prachtige natuur in Tràs-os-Montes

Heb je zin in een rustige vakantie? Ga dan naar Trás-os-montes, de meest afgelegen regio van Portugal. Hier kan je genieten van prachtige bergen en dalen, schattige kleine dorpjes en adembenemende Nationale Parken. Bezoek bijvoorbeeld het Parque Natural de Montezinho waar je kunt genieten van de ongerepte natuur, olijfbomen, enorme kloven en bijzondere dieren. Zoals wilde zwijnen en steenarenden.

Wist je dat het Parque Natural de Montezinho één van de weinige plekken is met een stabiele populatie van Iberische wolven?

azoren

De fleurige Azoren

De negen eilanden van de Azoren liggen 'in the middle of nowhere', zo'n 1400 kilometer ten westen van Portugal. De natuur op de Azoren is overweldigend mooi en vooral de bloemen zijn er adembenemend. Ponta Delgada is de grootste stad van de Azoren en ligt op het eiland Sao Miguel. Hier kun je winkelen, cultuur snuiven en wandelen langs de gezellige boulevard. De Azoren staan ook bekend als walvisspotparadijs.

Walvis