Beleef Kenia

Kenia … niet bepaald een bestemming die in je opkomt als je voor je volgende zonvakantie aan het kijken bent. Kenia heeft werkelijk waar álle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: bountystranden, uitgestrekte savannes met de ‘Big Five’ en bruisende steden. Ga jij met ons mee op reis door dit prachtige land? 
Strand in Kenia Tiwi-strand in Kenia

Zonnen op spierwitte stranden

Waarschijnlijk is de zon de belangrijkste reden dat je naar Kenia gaat. Als je heerlijk wilt relaxen en genieten van het weer ben je aan de kust bij Mombasa aan het juiste adres! Nyali Beach is omgeven door vele resorts. Dit brede (en vooral witte!) zandstrand ligt aan de Indische Oceaan én je kunt er perfect strandvolleyballen. Echte zonaanbidders moeten naar Bamburi beach: een 5 kilometer lang strand! 

Ga jij liever naar een rustiger strand? Dan is het strand van Tiwi dé plek voor jou. Deze kleine badplaats ligt op zo’n 20 minuten rijden van Mombasa en heeft prachtige baobabbomen en palmbomen op het strand. 

Rode olifant in Kenia Masai Mara in Kenia

De 'Big Five' spotten

Kenia heeft talloze nationale parken waar je wildlife kunt spotten. Het bekendste park is het Masai Mara Nationaal Park, dat voornamelijk bestaat uit heuvelachtig grasland. Hier kun je de grote trek van gnoes en zebra’s bewonderen, erg bijzonder! 

Tijdens jouw strandvakantie Kenia is het dichtstbijzijnde nationale park het Tsavo Nationaal Park, op zo’n 5 uur rijden van Mombasa. Dit park heeft roodgekleurde aarde en vulkanische bergen. Ze zeggen dus dat je hier de ‘roze olifant’ kunt vinden.

Nairobi in Kenia Mombassa in Kenia

Nairobi & Mombasa

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en erg modern. Een bezoekje aan deze stad mag dus tijdens jouw safari zeker niet ontbreken. Van een luxe en koloniale wijk wandel je zo een sloppenwijk in met zijn eigen charme. Nairobi is écht veelzijdig. Naast Nairobi ligt een nationaal park waar je diverse diersoorten kunt spotten. Goed te combineren dus! 

Mombasa is een grote havenstad en de tweede grootste stad van Kenia. De stad heeft Christelijke, Afrikaanse en Arabische invloeden, wat je direct terugziet in het bruisende stadsleven. Bezoek één van de vele moskeeën, tempels en Fort Jesus. En de dag erna … strijk je heerlijk neer op een parelwit strand!

Masia in Kenia

Kennismaken met de locals

Ook deze mag niet ontbreken tijdens jouw safari door Kenia! Kennismaken met de locals: de Masai, een bewonderenswaardig volk. Dit kleurrijke volk valt direct op met hun rode gewaden en grote sieraden. Bezoek een Masai-dorpje en maak kennis met hun traditionele leefgewoonten.
Bekijk alle strandvakanties naar Kenia