Ibiza: meer dan de ideale feestbestemming

Denk je aan Ibiza, dan denk je aan feesten. Niet onterecht: Ibiza is een walhalla voor feestgangers door het goede uitgaansleven en het brede aanbod aan clubs. Waar veel mensen Ibiza niet mee associëren is natuur, cultuur en rust. Ook daarin blinkt Ibiza uit! Een echte must is het bewonderen van een zonsondergang vanaf bijvoorbeeld het strand. Zoek een heerlijk rustig plekje op, ga op het warme zand zitten en bekijk hoe de zon in de Middellandse Zee zakt. Of misschien heb jij bij het hotel wel een balkon waar je de zon onder kan zien gaan. 
Cala Xarraca op Ibiza Strand van Cala Comte bootjes in de Cale Vedella

Inspiratie Ibiza: puur natuur

Ook voor rust en natuur kun je vertrekken naar Ibiza: het strand is nooit ver weg, de zon staat altijd aan de hemel en er zijn prachtige baaien te ontdekken. In het zuidwesten bevindt zich de baai Cala Comte. Bij dit verrassende kleine strand zie je aan de kust een rotsplateau liggen en even verderop de de kleine eilanden Illa des Bosc en Illa sa Conillera. Hier kun je een stoeltje pakken en even genieten van het moois dat voor je neus ligt.

Een echte must is het bewonderen van een zonsondergang vanaf bijvoorbeeld het strand. Zoek een heerlijk rustig plekje op, ga op het warme zand zitten en bekijk hoe de zon in de Middellandse Zee zakt. Of misschien heb jij bij het hotel wel een balkon  waar je de zon onder kan zien gaan. 
Paella

Wat te doen

Heb je zin om erop uit te trekken? In het noordoosten van het eiland vind je de badplaats Santa Eulària des Riu. Hier kun je leuk winkelen, prachtige wandelingen maken over de autovrije boulevard en lekker eten in één van de vele restaurants. Ook in deze plaats is regelmatig een markt te vinden met sieraden en kleding.

Het eten op Ibiza is ook verrukkelijk. Aan de boulevard van Santa Eulària des Riu zijn tal van restaurants te vinden waar ze goede gerechten klaar maken. Het visrestaurant Bahia bijvoorbeeld. Hier maken ze vis zoals het bedoeld is: perfecte kwaliteit met wat groenten erbij en aardappeltjes. Wil je de levendige boulevard even vermijden? Een bezoekje aan een wellnesscenter is dé manier om volledig tot rust te komen, te ontspannen en alles te vergeten.
Hippiemarkt op Ibiza Dalt Vila in Ibiza-stad

Cultuur op Ibiza

Het eiland heeft een echt eigen cultuur. De traditionele dans ball pagès wordt nog steeds van generatie op generatie doorgegeven en wordt nog steeds uitgevoerd. Zo kun je tijdens het hoogseizoen deze dans bewonderen. Iedere vrijdag organiseren de dansers een optreden in de oude wijk Dalt Vila, in de hoofdstad Eivissa. 

Op Ibiza kun je terecht bij vele marktjes. De hippiemarkt Las Dalias is met zo’n 200 kraampjes en 20.000 bezoekers één van de bekendste en grootste markten op Ibiza. Naast kleding, schoenen en sieraden biedt deze markt ook live muziek, heerlijk eten, de beste cocktails en vooral een hoop gezelligheid. Voor wie niet zo weg is van deze markt kan prima vertoeven op een terrasje. 
Bekijk onze vakanties naar Ibiza