The Sunny State: ontdek fleurig Florida!

Grote pretparken, mooie natuurgebieden en uiteraard het befaamde Miami Beach, échte must-sees!
Miami in Florida

Miami

Het alom bekende Miami is écht een plek voor iedereen. Het is een jonge, zwoele en bruisende stad aan de zuidelijke kust van Florida en heeft enorm veel te bieden. Zo kun je in het zuidelijke gedeelte van Miami naar het Art Deco Historic District en naar Ocean Drive. Dat laatste is een lange weg langs het strand waar je het typische Miami kunt bewonderen: palmbomen, oldtimers en verlichte gebouwen! 

Jouw bezoek aan Florida en Miami gaat uiteraard gepaard met een bezoek aan Miami Beach. Het strand bij deze stad is ruim 19 kilometer lang, het water is kraakhelder en het zand is prachtig wit. Geniet op het strand van het fijne zonnetje: Florida word niet voor niets ‘The Sunny State’ genoemd! 

Bekijk al onze vakanties naar Miami
Key-West in Florida

Key West

Eén van de eilanden rondom Florida is Key West, het meest populaire van allemaal. De sfeer is er relaxed, los en vrij. Je proeft zelfs een kleine beetje een Caribische sfeer! Een populaire plek op het eiland is het Key West Shipwreck Museum, waar acteurs met behulp van films en voorwerpen jou vertellen hoe een ‘wrecker’, iemand die scheepswrakken bergt, leeft. Een hele leuke ervaring! 

Breng ook een bezoek aan Mallory Square, een plein in het Key West Historic District. Het is een populaire spot om de zonsondergang te kijken. Met uitzicht over de Golf van Mexico is er iedere dag een prachtige zonsondergang! Het is zó populair, dat dit de Sunset Celebration wordt genoemd. Ook zijn er straatartiesten en kraampjes. 

Pretpark in Orlando

Pretparken in Orlando

Ben jij een fan van pretparken? Maak dan een pretparkentour door de stad Orlando, waar de grootste en mooiste pretparken ter wereld staan! De bekendste en meest bezochte is Walt Disney World Resort. Het is een groot resort waar je 4 themaparken, verschillende waterpretparken en winkelgebieden vindt. Hier ben je wel even zoet!

Een ander bekend pretpark is Universal Orlando Resort. Het bestaat uit twee grote parken: Universal Studios Florida en Universal’s Islands of Adventure. Universal-films komen hier tot leven, zoals Jurassic Park en Harry Potter! In Universal CityWalk Orlando ben je in even in de stad: er zijn discotheken, uitgaansgelegenheden, restaurants en bioscopen.

Voor de dierenliefhebbers is er ook een schitterend park: Busch Gardens Tampa Bay. Je waant je hier even in Afrikaanse sferen! Er zijn verschillende attracties en er lopen ook echte Afrikaanse dieren rond. Van cheeta’s tot giraffen en van leeuwen tot zebra’s! Ga ook naar het Animal Care Center, waar je van dichtbij kunt zien hoe dieren worden verzorgd.

Bekijk al onze vakanties naar Orlando
Everglades in Florida

De Everglades

In Florida vind het op één na grootste National Park van Amerika, alleen Yellowstone is groter. De Everglades is een uniek moerasgebied met een hoop verschillende soorten dieren en planten. Zo kun je een witte ibis zien of een bartram’s scrub hairstreak vlinder. 

De Everglades kun je op verschillende manieren verkennen. Zo vlieg je over het moeras op een Air-boat, kun je zelf het water trotseren per kano of je wandelt door het gebied. Onderweg kun je manatees (zeekoeien), flamingo’s en pelikanen bewonderen. Ook alligators komen er veel voor!

Zin in Florida gekregen?

Kun jij nu niet wachten om te vertrekken naar The Sunny State Florida? Grote pretparken, mooie natuurgebieden en uiteraard het befaamde Miami Beach, échte must-sees! Bekijk al onze vakanties naar Florida! 
Bekijk al onze vakanties naar Florida