Deel nóóit een foto van jouw boardingpass online! #boardingpass

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen of misschien zelf gedaan: een foto geplaatst van jouw boardingpass op social media. Je wilt tenslotte met de hele wereld delen dat je op vakantie gaat! Leuk? Ja. Verstandig? Nee!
Goed en fout delen boardingpass

Barcode: 'de toegang tot jouw persoonlijke gegevens'

Als je denkt de fraudeurs slim af te zijn door jouw naam en boekingsnummer af te strepen in het beeld, dan zit je er compleet naast. De barcode geeft allerlei informatie vrij als boekingscode, naam, bestemming, vluchtnummer, luchthaven, gate, stoelnummer en nog veel meer.

Stel dat iemand die informatie zou hebben. Wat dan? Een fraudeur kan via jouw boekingscode (feitelijk een uniek wachtwoord) in combinatie met een naam de boeking openen op de website van de vliegtuigmaatschappij. En dan hebben ze toegang tot al jouw persoonlijke gegevens …

Je geld kwijt als iemand anders jouw vlucht annuleert

Juist, dit kunnen de fraudeurs ook doen als ze er zin in hebben. Ze kunnen jouw vlucht wijzigen óf annuleren. Het geld dat je terug zou moeten krijgen kunnen ze bij hen op de rekening laten storten. En dit doen ze simpelweg door op een gratis website jouw barcode in te lezen.

Op je vakantiebestemming aangekomen?

Laat jouw boardingpass niet zomaar ergens rondslingeren. Want ook als de vlucht erop zit kunnen fraudeurs nog steeds bij jouw gegevens. Verscheur je boardingpass na je landing zodat de barcode niet meer zichtbaar is. 
Boek nú jouw vliegticket!