Checklist vakantie: dit mag je niet vergeten!

Wat neem je nou allemaal mee als je op reis gaat? Zwemkleding, gewone kleding een zonnebril. Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij nog even die laatste check nodig hebt om te kijken of je alles hebt. Lees daarom hier onze checklist met 10 spullen die je niet mag vergeten!

Luchthaven Vakantiespullen

1. Bovenaan je vakantie-checklist: pasjes en papieren

Belangrijk! Zonder paspoort of identiteitskaart, verzekeringspas, vliegticket en andere reispapieren kom je niet ver. Print en/of kopieer alle documenten die je nodig hebt en leg het vast klaar, zo voorkom je dat je het in al je enthousiasme vergeet!

2. Geld

De papiertjes en muntjes kunnen jouw dat ene lekkere gerecht of die lang verwachte bungeejump bezorgen. Zorg er dus voor dat je genoeg (maar niet te veel) contant geld bij je hebt, ook in de valuta van het land waar je heengaat. Gelukkig kun je tegenwoordig in vrijwel ieder land betalen met je pinpas en geld opnemen. Check dit goed van tevoren!

3. Taalgids

Niet iedereen spreekt vloeiend Spaans of kent alle Italiaanse woorden. Daarom is het handig om een taalgids mee te nemen. Hierin staan de belangrijkste woorden, zinnen en vragen die je nog verrassend goed te pas kunnen komen.

4. Belangrijke nummers en adressen

Niet geheel onbelangrijk: telefoonnummers en adressen van het hotel, de reisorganisatie en het thuisfront. Je wilt ze natuurlijk altijd kunnen bereiken bij nood. Zoek ook goed uit wat de noodnummers zijn en schrijf alles op in een boekje, want je telefoon kan altijd uitvallen!
Mannelijke fotograaf

5. Camera

Tijdens je vakantie moet je met volle teugen genieten van alle ervaringen en indrukken. Eenmaal thuis wil je nog even kunnen nagenieten. Neem dus je professionele spiegelreflexcamera, je pocketformaatcamera of gewoon je telefoon mee en leg al je belevenissen vast. Je zult er nog lang plezier van hebben!
Vakantiedagboek

6. Reisdagboek

Naast alles vast te leggen in beeld, is het ook leuk om alles vast te leggen in schrift. Een reisdagboekje of notitieboekje kun je dagelijks volschrijven met alles wat je hebt meegemaakt, hebt gezien en hebt gedaan. Leuk om later nog eens terug te lezen!

7. EHBO-kit

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat weten we allemaal. Zorg daarom voor genoeg spullen zodat jij jezelf zo nodig weer kunt oplappen. Zet in elk geval pleisters, een klein verband, gaasjes en pijnstillers op je vakantie-checklist. Je weet maar nooit!

8. Wereldstekker

Niet elk land heeft dezelfde soort stopcontacten. Gelukkig kun je in de meeste Europese landen wel dezelfde stekkers als in Nederland gebruiken. Kijk voordat je op reis gaat wat voor stopcontacten ze in het land van bestemming gebruiken en zorg ervoor dat je er eentje heb die past! Je kunt ook een wereldstekker aanschaffen deze stekker past in elk stopcontact ter wereld. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je je mobiel niet meer kunt opladen ...

9. Warme kleding

Ook in een warm land kan het koud worden, of in ieder geval koud aanvoelen. Neem je meest comfortabele trui, je fijnste joggingbroek en je warmste sokken mee. Lekker om af en toe in weg te kruipen!
vrouw-zonnebrand

10. Zonnebrandcrème

Genieten van de zon, daar draait het vaak om tijdens vakantie. Verbranden is nooit leuk. Wees daarom goed voorbereid en zet een volle fles zonnebrand op je vakantie-checklist. Vergeet je ook niet regelmatig goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Zo kun je onbezorgd van de zon genieten!

Bekijk al onze vakanties