Betoverende autovakanties naar Italië

Ben jij op zoek naar een veelzijdige bestemming waar je met de auto naartoe kunt? Kies er dan voor om het prachtige Italië te bezoeken. Italië is gemakkelijk met de auto te bereiken. Ben je benieuwd wat Italië allemaal voor jou in petto heeft? Lees dan gauw verder!
Menaggio aan het meer

Neem een verfrissende duik in het Comomeer

Het bekende Comomeer ligt aan de grens van Zwitserland en is vanaf Utrecht ongeveer 10,5 uur rijden. Denkeraan dat wanneer je met de auto door Zwitserland rijdt je een vignetsticker op je voorruit nodig hebt. Dit geldt ook voor een reis door Oostenrijk. Deze kan je ter plekke kopen maar is ook in Nederland te verkrijgen.De grootste stad aan het Comomeer is de stad Como. Deze stad is gebouwd in de tijd van het Romeinse Rijk en heeft dan ook een rijke geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld het Piazza Duomo waar de Dom gebouwd is. De bouw hiervan duurde meer dan 400 jaar. Je kunt ook een wandeling maken in één van de oude straatjes en genieten van een prachtig uitzicht over het Comomeer. Natuurlijk kan je hier ook heerlijk zwemmen en diverse sporten beoefenen, zoals bijvoorbeeld waterskiën.
Vind je vakantie naar het Comomeer
San Gimignano in Toscane

Het Idyllische Toscane

Binnen 13,5 uur rijden zit je in het plaatsje San Gimignano dat bekend staat om zijn vele torens. Vroeger had deze stad maar liefst 72 torens, nu staan er nog maar een paar overeind. Maar dat neemt niet weg dat de torens bijzonder zijn om te bekijken. De hoogste toren die nog overeind staat is 54 meter hoog. Je kunt deze toren beklimmen wat een prachtig uitzicht geeft over de stad. Toscane met haar glooiende heuvels, groene wijn- en olijfgaarden en knusse landweggetjes is een prachtige streek voor een autorondrit.
Vind je vakantie naar Toscane
Sirmione aan het Gardameer

Gardameer

Rondom het Gardameer liggen een hoop gezellige plaatsjes die je in één vakantie kunt bezoeken en niet ver van elkaar rijden liggen. Een van deze plaatsen is het historische stadje Sirmione. Het water is hier zó blauw dat je de vissen kunt zien zwemmen. Je kunt Sirmione alleen via een loopbrug bereiken, de auto parkeren doe je voor het dorpje. Vaak staan hier lange files en parkeren is er duur. Je kunt er daarom voor kiezen om vanaf een andere plaats aan het Gardameer de veerboot te nemen. Op deze manier ontwijk je de files en de dure parkeerkosten.
Vind je vakantie naar het Gardameer
Gebergte van Dolomites piz boe

Dolomieten

De Dolomieten zijn een bergketen die zich kenmerkt door de steile rotswanden en pieken. Het landschap is een afwissling van donkergroene Alpenweiden, schitterende meren en hoge bergen. Je kunt hier prachtige wandelingen of bijzondere fietstochten maken die voor iedere vakantieganger geschikt zijn. Voor de kinderen zijn er verschillende spannende activiteiten te beleven zoals bergwandelen en raften. 

Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling rond het Lago di Braies. Dit adembenemend groene meer is het diepste meer van Zuid-Tirol en is maar liefst 36 meter diep. Deze wandeling begint vanaf de parkeerplaats bij het Hotel Pragser Wildsee en duurt ongeveer 1,5 uur.
Vind je vakantie naar de Dolomieten