5 redenen waarom Aruba je volgende bestemming wordt

Het eiland is dan misschien niet zo heel groot … maar dat maakt Aruba niet minder populair.  Het heeft alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie: een warme zon, een heldere zee en prachtige stranden. Naast deze hoofdingrediënten zijn er nog véél meer leuke dingen die we je hieronder zullen vertellen, zodat dit een vakantie wordt om nooit te vergeten!

Vrolijk visser op de boot op Aruba

Lach met de inwoners van Aruba

De inwoners van Aruba zijn altijd vrolijk. Je moet moeite doen om iemand te vinden die niet lacht en vrolijk is. Of het dan gaat om een medewerker in een hotel, restaurant of een visser, ze stralen van oor tot oor en genieten van hun werkdag. Ze noemen Aruba daarom ook wel het vrolijkste eiland op aarde. Het is ook mooi meegenomen dat ze meerdere talen spreken, waaronder Nederlands. Alle locals doen hun uiterste best om jouw vakantie op Aruba onvergetelijk te maken! Dit maakt Aruba uniek, want de uitstraling en sfeer van mensen zijn, in tegenstelling tot de rest, niet te veranderen.

Summer festival op Aruba

Vier dat het vakantie is!

Er zijn altijd wel feesten op Aruba en één van de hoogtepunten is het vieren van carnaval. Dit festival duurt meerdere weken en vindt jaarlijks plaats rond begin januari. De cultuur van Aruba komt overal in terug: je ziet de mooiste kostuums en je hoort de fijnste muziek om er een echt feest van te maken. Naast het vieren van carnaval zijn er wekelijkse feesten op vaste dagen. Zo heb je bijvoorbeeld elke dinsdag Aruba Festival en op de donderdag Carubbian Festival. Al deze festivals zijn voor iedereen aan te raden. Of je nu een feestganger bent of het leuk vindt om de Arubaanse cultuur beter te leren kennen.

Op jeepsafari op Aruba

Een avontuurlijke vakantie: voor de echte actieveling!

Het is een echte aanrader om het eiland te verkennen. Er zijn genoeg mooie plekken waar je naartoe kunt gaan, zoals Dos Playa, Eagle Beach en Conchi. En wat is er nou leuker om op ontdekking te gaan en een ruime keuze te hebben aan vervoer? Pak de jeep of buggy om lekker off-road te gaan, draaf over de stranden met een paard of fiets lekker door de stadjes. Ook is het aan te raden om een diepe duik te nemen. Je kunt er prachtig snorkelen en de kleurrijkste koraalriffen afgaan. De mooiste duikplekken liggen langs de west- en zuidkust. Hier vind je schitterende vissen en interessante scheepswrakken, zoals de Antilla.

Oranjestad op Aruba

Ontdek de hoofdstad: Oranjestad

Als Nederlander met oranje bloed in je aderen hoor je natuurlijk naar Oranjestad te gaan. Dit is dé plek waar meer dan 90 verschillende nationaliteiten samenkomen. De stad heeft enerzijds prachtige koloniale panden uit de achttiende eeuw en anderzijds is het een enorm hippe stad met luxe winkels, prachtige clubs en moderne restaurants. Oranjestad heeft daardoor een eigen, unieke sfeer wat het speciaal maakt. ‘Playa’, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is het Las Vegas van de Caribbean. Naast de vele casino’s en uitgaansgelegenheden zijn er nog veel andere bezienswaardigheden, zoals Fort Zoutman en Royal Plaza Mall.

Vind jouw vakantie Oranjestad
Natuur op Aruba

Aruba: meer dan alleen hagelwitte zandstranden

Aruba staat dan misschien bekend om de prachtige hagelwitte stranden maar de rest van de natuur mag ook zeker niet worden overgeslagen! Natuurlijk zijn de tropische palmbomen, spierwitte stranden en het kraakheldere zeewater bijzonder. Maar de diversiteit is veel groter: woestijnachtige heuvels, enorme boomcactussen en fonteingrotten. Een van de bekendste natuurreservaten is Arikok National Park. Het neemt bijna 20% van het eiland in beslag en is dé plek om prachtige plaatjes te schieten van exotische planten, bijzondere dieren en verschillende baaitjes.

En ... ben je enthousiast geworden? Het maakt niet uit wanneer je wilt gaan, Aruba is altijd prachtig! Kom jij na jouw vakantie net zo lachend en vrolijk terug als de locals? Wij denken van wel!

Boek jouw vakantie Aruba