Een sneeuwlawine van leuke Alpen-events

Laat het wintersportseizoen maar beginnen! Boven op de besneeuwde bergen geniet je van de mooiste uitzichten. Je zoeft binnen enkele seconden naar beneden, zó richting de après-ski! Ook dit winterseizoen komen de leukste Alpen-events weer naar diverse wintersportbestemmingen. Ontdek in onze Top 6 de vetste Alpen-events die je niet mag missen!
Apres ski in Italië

1. Dutchweekend Italia: après-ski in een Italiaans jasje

Hou jij van wintersport en een gezellig feestje? Dan is dit hét leukste Alpen-event voor jou dit winterseizoen! Beleef het in Sauze d’Oulx.  

Après-skiën op de Italiaanse manier met een Hollandse twist! Wintersporten, fantastisch eten, heerlijk drinken en veel gezelligheid … daar draait het allemaal om bij Dutchweekend Italia. Leef je uit op de mooiste pistes van het skigebied Via Lattea tijdens de snowparty met de beste beats. De hele middag met je voeten in de sneeuw dansen tot de laatste afdaling. Nog niet uitgefeest? In Sauze d’Oulx gaat het feest 's avonds gewoon door!

Op wintersport naar Sauze d'Oulx
Skies op de berg Saalbach

2. Dutchweekend Saalbach: het voortdurende snow-event in Oostenrijk

Dutchweekend Saalbach is hét Alpen-event om naar uit te kijken! Dit spetterende snow-event heeft net als alle Dutchweekend evenementen een Nederlandse touch. Van ver op de piste hoor je al de beste beats van de bekendste DJ’s. Kies één van de toplocaties en leef je helemaal uit! Wanneer je de laatste afdaling maakt, merk je dat je maag begint te knorren. Tijd voor eten! En met verschillende leuke restaurantjes zit je in Saalbach goed! Zet het feest voort met meer Oostenrijkse charme tijdens een echte Tiroler après-ski!

Hou jij van wintersport en afsluiters om nooit te vergeten? Dan wil jij dit Alpen-event niet missen! Beleef het in Saalbach.

Op wintersportvakantie naar Saalbach
Skiën in Gerlos

3. Dutchweekend Gerlos: een nieuw dorp kleurt Oranje

Sluit jij dit winterseizoen graag af met een knaller? Dan is dit nieuwe end-of-season Alpen-event in Gerlos iets voor jou!

Gerlos is in 2017 het nieuwste Oostenrijkse dorp dat oranje kleurt. De organisatie van Dutchweekend werd zelf door de lokale VVV gevraagd om de mooiste seizoensafsluiting van het jaar neer te zetten. En, alle Nederlanders zijn natuurlijk van harte welkom! Naast dit geweldige Alpen-event mag je dit prachtige wintersportgebied niet missen. De wintersportomgeving van Gerlos bestaat uit maar liefst 160 kilometer piste!

Op wintersportvakantie naar Gerlos
Piste Val Thorens

4. Dutchweek Val Thorens

Hou jij van skiën en weet je nog niet wat te doen rond de meivakantie? Dan moet je wel naar het Franse Mekka voor skiërs en après-skiërs: Val Thorens.

Dutchweek Val Thorens is het legendarische begrip in de Alpen-events! Volle terrassen, livemuziek, de beste DJ’s, après-ski voor jong en oud en de hoge hoogtes zorgen voor dat extra gouden randje. Je verblijft in het hoogste skidorp van Europa en gaat de piste af van het mooiste wintersportgebied van Frankrijk. Wat wens je nog meer … sneeuw? Zelfs in het voorjaar is de sneeuw hier in prima conditie met op zijn minst 1,4 meter aan sneeuw. Dit wordt een geweldige afsluiter van het winterseizoen!

Op wintersportvakantie naar Val Thorens
Gluhwein

5. Top of the Mountain concert in Tirol

Wil jij sporten en groots feesten? Dan biedt Ischgl je de beste combinatie! Deze lifestyle metropool in de Alpen heeft alles in huis voor een onvergetelijke wintersportervaring. Geniet van de heerlijke zon, beleef avontuurlijke dagen met de beste sneeuwcondities en ervaar een verfijnde après-ski.

En dat is nog niet eens het hoogtepunt! Het ‘Top of the Mountain' concert is hier hét Alpen-event van het jaar. Dit kan ook bijna niet anders met zo'n geweldige sfeer én de internationale artiesten die komen optreden. Robbie Williams, Rihanna, Elton John en Alicia Keys zijn enkele grootheden van eerdere ‘Top of the Mountain’ concerten.

Op wintersportvakantie naar Ischgl
Rise and faal race in Frankrijk

6. Rise & Fall opening - Mayrhofen

Ben jij sportief en hou je wel van wat adrenaline? Dan is deze race vol doorzettingsvermogen écht iets voor jou! Doe mee of bewonder het met eigen ogen in Mayrhofen.

Het startschot voor de echte waaghalzen van het winterseizoen! De ‘Rise & Fall’ race in Mayrhofen is een waar spektakel in de Alpen. Uithoudingsvermogen is hier de ‘key to success’. Tijdens de race strijden teams van vier personen op twee gebieden: Rise en Fall. Via een estafette trotseren zij hoge hoogtes tijdens het bergklimmen en mountainbiken (Rise) en skiën / snowboarden en paragliden (Fall). Het draait niet alleen om de kick en het doorzettingsvermogen, maar ook om het prijzengeld waar de winnaars mee naar huis gaan. Actief en onvergetelijk!

Op wintersportvakantie naar Mayrhofen