De 4 meest vergeten dingen op vakantie

Je vakantie is geboekt en een paar maanden later is het tijd om je koffer in te pakken. Maar je wilt niets vergeten. En tóch gebeurt het dat je iets vergeet in je koffer te stoppen … Na deze ‘top 4 meest vergeten dingen op vakantie’ gelezen te hebben vergeet jij niks meer!
checklist koffer inpakken

1. Opladers (telefoon, camera etc.)

Onmisbaar maar een veel vergeten item: opladers. Aangezien we tegenwoordig bijna 24/7 op onze smartphones zitten en alles met de Go Pro of camera willen vastleggen kunnen we een oplader niet missen!
Tip: voorkom dat er een kabelbreuk in je oplader komt of in de knoop raakt en stop hem in een brillendoosje! 

2. Toiletartikelen

Je tandenborstel, tandpasta en scheermesje zijn netjes ingepakt. Maar vaak vergeet je nét nog je nagelschaartje, vijl of kleine schaar. Maar geen nood, gelukkig kun je deze vaak op de bestemming zelf ook nog kopen. 

3. Zonnebril

Je zou het niet verwachten, maar tóch wordt dit item erg vaak vergeten onder de vakantiegangers. Waarschijnlijk omdat veel mensen geen hoesje hebben en als je vanuit een regenachtig Nederland vertrekt vergeet je hem inderdaad op je hoofd te zetten…

4. Pinnen buiten Europa

In bijna alle vakantielanden binnen Europa kunnen we gewoon pinnen met onze pinpas. Maar ga jij naar Bali, Curaçao of bijvoorbeeld Mexico moet je je pin-instellingen bij de bank eventjes wijzigen. Anders kun je geen geld opnemen, en dat is natuurlijk best lastig tijdens een vakantie!

Tip om niets te vergeten

We houden van lijstjes. Maar het liefst de ouderwetse op papier geschreven met pen. Schrijf dus ook jouw vakantiechecklist op een papiertje! Als je jouw koffer inpakt streep je gewoon af wat je hebt klaargelegd, zo voorkom je dat je iets vergeet.

Ook zo’n handig hoofdkussentje voor in het vliegtuig wordt vaak vergeten. Daar denk je natuurlijk pas aan als je al een stijve nek hebt. Lees ook eens onze tips om te slapen in het vliegtuig.