Autovakantie Noord-Brabant

In Noord-Brabant zijn de mensen gastvrij en ze genieten volop van het leven. En natuurlijk mag je meegenieten van hun mooie steden en veelzijdige natuur. Wat dacht je van een wandeling door de stuifzanden van de Loonse en Drunense Duinen? Of ontdek de Peel of vaar door ... Lees meer over Noord-Brabant

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Noord-Brabant

In Noord-Brabant zijn de mensen gastvrij en ze genieten volop van het leven. En natuurlijk mag je meegenieten van hun mooie steden en veelzijdige natuur. Wat dacht je van een wandeling door de stuifzanden van de Loonse en Drunense Duinen? Of ontdek de Peel of vaar door de Biesbosch. Maar laat ook prachtige steden als Den Bosch en Breda niet links liggen.

Hoogtepunten Noord-Brabant

Wie vakantie viert in Noord-Brabant mag de hoofdstad Den Bosch natuurlijk niet overslaan. Deze levendige stad heeft een prachtig oud centrum, met gezellige terrasjes en mooie winkelstraten. In de binnenstad kun je niet om de fraaie basiliek Sint Jan heen. In deze kerk zetelt de bisschop van ’s-Hertogenbosch. Bezoek je de kerk, bekijk dan zeker het beeld van de Zoete Moeder, de Onze-Lieve-Vrouwe van Den Bosch. Een ander hoogtepunt is een rondvaart door de Binnendieze. Tijdens de rondvaart zie je de stad ondergronds. Een belevenis op zich! En wat je zeker niet mag missen, is een authentieke Bossche Bol!

Vanaf 11 november om 11:11 uur gaan de harten van de Brabanders sneller kloppen. Deze datum betekent het begin van het carnaval, dat zijn kookpunt bereikt vier dagen voor Aswoensdag (40 dagen voor Pasen). Tijdens deze dagen kolkt Brabant van feestvreugde en zie je overal bonte carnavalsstoeten en ludiek geklede mensen.

Wie kent de Efteling niet? Al sinds de opening in 1952 bezoeken jaarlijks miljoenen mensen dit grote pretpark. Gingen we vroeger nog gezellig met opa en oma wandelen door het Sprookjesbos, tegenwoordig is de Efteling een familiepretpark met talloze spannende attracties. Gelukkig kun je ook nog steeds op bezoek bij Hans en Grietje.

Op vakantie naar Noord-Brabant

In Noord-Brabant verveel jezelf moment! De provincie kent sfeervolle steden, zoals Den Bosch, Breda en Tilburg. In de Brabantse steden kun je eindeloos winkelen, historische rondwandelingen maken en interessante musea bezoeken! Tegen het eind van de middag strijk je neer op een gezellig terras en geniet je van Brabant, zoals ook de Brabanders zelf dat doen!

Naast de grote steden zijn er in Noord-Brabant nog diverse andere plaatsen die het bezoeken waard zijn! Wat dacht je van Zundert, de geboorteplaats van Vincent Van Gogh? Of Deurne, het kunstcentrum van de provincie? Deze plaats was een inspiratiebron voor vele kunstenaars en schrijvers. Of bezoek het prachtige kasteel Heeze, in de gelijknamige plaats. 

Maar waar de provincie echt in uitblinkt, is de schitterende en gevarieerde natuur. Spot een bever in de Biesbosch. Of ga naar de wetlands in Nationaal Park De Groote Peel waar bijzondere vogelsoorten broeden. Wandelen en fietsen kun je over de heides van de Zoom en Kalmthoutse Heide of op de unieke stuifzandvlaktes van de Loonse en Drunense Duinen. Natuurliefhebbers komen in elk deel van deze groene provincie oren en ogen te kort!

Wie op zoek is naar avontuur, gaat een dagje naar één van de oudste en grootste pretparken van de wereld, de Efteling in Kaasheuvel. Of bezoek één van de grote en kleinere dierenparken in de provincie, zoals Safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek of Dierenrijk in Nuenen bij Eindhoven. Of ga op avontuurlijke koopjesjacht in Rosada Factory Outlet in Roosendaal!

Waar je ook voor kiest, Noord-Brabant heeft het!

Omhoog arrow_upward