JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Gelderland - Met de auto naar Gelderland - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Gelderland

Een autovakantie naar Gelderland? Welkom in het groene hart van dit land! Wandel door de uitgestrekte bossen en heidevelden van de Hoge Veluwe. Wie weet spot je wel een edelhert! Of, struin door de straatjes van het eeuwen Nijmegen en Arnhem? Zijn je veters gestrikt voor de mooiste wandelavonturen? Ga voor groene avonturen en ontdek Gelderland met de auto!

Autovakantie Gelderland

Waarheen op autovakantie in Gelderland?

Lommerrijke bossen en eeuwenoude Hanzesteden: een autovakantie naar Gelderland brengt je naar het 'idyllische buitenleven' van Nederland. Een plek waar je schilderachtige binnensteden vindt, zoals het charmante Nijmegen en Arnhem. Ook maak je hier de mooiste wandelingen op de Hoge Veluwe. Gelderland is dan ook een grote favoriet onder vele natuurliefhebbers. Je vindt hier namelijk een enorme rijkheid aan landschappen. En, wilde dieren! In het bekende natuurpark De Hoge Veluwe vind je dan ook wilde dieren die je alleen hier in het land tegenkomt: met een beetje geluk spot je hierbij edelherten en everzwijnen. En, wat dacht je van de variatie in natuur? Van uitgestrekte wateren en oeroude loofbossen tot paarskleurige heidevelden.

Maar, een vakantie in Gelderland biedt nog meer: het is ook de plek waar je schilderachtige plaatsen tegenkomt, zoals de historische Hanzesteden. Toen Amsterdam en Rotterdam nog kleine dorpjes waren, hadden deze Hanzesteden zich al tot machtige handelscentra ontwikkeld. En, je ontdekt deze wanneer je met de auto naar Gelderland gaat! Struin door de straten van Doesburg of het Middeleeuwse Zutphen. Of, bezoek vanuit hier het idyllische Zwolle en Deventer in het aangrenzende Overijssel. Benieuwd naar prachtige natuur en verhalende historie? Ga op autovakantie in Gelderland!

Wat nodig voor een autovakantie naar Gelderland?

Wil je een autorondreis door Nederland maken, zoals met de auto naar Gelderland? Ga voorbereid op autovakantie in Nederland. Speciaal voor jou hebben we enkele handige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Verschillende steden en gemeentes in Nederland werken met milieuzones, al verschilt het per stad of gemeente wat dit precies inhoudt: hier is namelijk geen landelijk beleid voor. Onder anderen steden als Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben milieuzones ingevoerd. Steden als Maastricht en Nijmegen hebben dit op de planning staan.
  • Nederland kent geen tolwegen. Wel moet voor enkele tunnels en een brug tol betaald worden, waaronder de Kilttunnel, Westerscheldetunnel en de Nieuwerbrug.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

 

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen in Nederland met de auto, zoals een vakantie naar Limburg of Zuid-Holland? Of, juist een culturele stedentrip maken? Laat je verrassen door het gevarieerde aanbod: van gezellige gezinsvakanties tot een culturele stedentrip. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.