Autovakantie Nordrhein-Westfalen

Veel mensen kennen Nordrhein-Westfalen alleen als industriegebied, maar dat is onterecht! Het grootste deel van deze Duitse deelstaat is groen en bosrijk. Het is de thuisbasis van de mooie middeleeuwse steden Keulen en Aken, heeft prachtige natuurgebieden en in het Müns... Lees meer over Nordrhein-Westfalen

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Nordrhein-Westfalen

Veel mensen kennen Nordrhein-Westfalen alleen als industriegebied, maar dat is onterecht! Het grootste deel van deze Duitse deelstaat is groen en bosrijk. Het is de thuisbasis van de mooie middeleeuwse steden Keulen en Aken, heeft prachtige natuurgebieden en in het Münsterland zijn er kastelen en burchten te over. Winkelliefhebbers halen er hun hart op! Maak kennis met deze veelzijdige streek.

Hoogtepunten Nordrhein-Westfalen

Nordrhein-Westfalen heeft de reiziger veel te bieden, dus het is lastig een keuze te maken uit alle bezienswaardigheden. Een bezoek aan Keulen mag in ieder geval niet ontbreken. Bezoek de beroemde Kölner Dom die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga naar de rechter Rijnoever en geniet van het spectaculaire uitzicht op de Dom en de historische stadskern. Of bezoek een interessant museum, zoals Insel Hombroich, het befaamde museum voor moderne kunst in 11 prachtige paviljoens.

Houd je van winkelen? Dan moet je naar Düsseldorf of Dortmund. Deze steden zijn echte winkelsteden. Je vindt hier mooie warenhuizen, prachtige winkelstraten en knusse boetiekjes, waar altijd wel iets van jouw gading is te vinden. Zeker rond Kerstmis! 

Duik de schitterende natuur in en bezoek één van de vele mooie natuurgebieden. Ga bijvoorbeeld naar het Bergisches Land en beklim de top van de Unnenberg. Onderweg kom je langs vredig kabbelende beekjes en door mooie bossen. Op de top is een uitzichtpunt, waar je panoramische vergezichten hebt.

Op vakantie naar Nordrhein-Westfalen

De streek Nordrhein-Westfalen ligt in het westen van Duitsland tegen de Nederlandse grens. Op nog geen 192 km van Utrecht vind je het winkelparadijs Düsseldorf en in ruim 2 uur staat u in het historische Keulen.

Nordrhein-Westfalen heeft veel interessants te bieden. Natuurliefhebbers zullen nog lastig kunnen kiezen naar welk prachtig gebied ze zullen gaan. In de streek vind je de groene Eifel, de bosrijke bergketen van het Teutoburger Wald of het pittoreske Sauerland. Of je de gebieden nu per auto, te voet of op de fiets verkent, het is altijd genieten!

Cultuurzoekers hoeven niet lang te zoeken. In Nordrhein-Westfalen vind je prachtige steden met gotische gebouwen en historische kerken, zoals de befaamde Kölner Dom. Door het landschap staan verspreid vele voorname kastelen en burchten.

Maar vergeet ook het Ruhrgebied niet. Bezoek in Essen de Zollverein-mijn en zie met eigen ogen hoe de wereld van de mijnwerkers er tot kort geleden uitzag. Staar ademloos naar de grote vrachtschepen die in de haven Duisburg worden gelost en ontdek dat een industriegebied ook erg interessant kan zijn!

Omhoog arrow_upward