Label

Zonvakantie Zanzibar

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Zanzibar

Het absolute paradijs op aarde is te vinden op het eiland Zanzibar. Geniet hier van de warme temperaturen en de mooie omgeving. Maak een wandeling op een parelwit strand, een duik tussen de tropische vissen of ga op zoek naar de mooiste souvenirs op een van de markten. Zanzibar heeft het allemaal.

  • Vlieguren: 10 uur
  • Tijdsverschil: +2 uur

Hoogtepunten Zanzibar

Breng een bezoek aan de hoofdstad Stone Town, een fascinerende plaats om te wandelen en te verdwalen tussen de smalle steegjes. In deze stad zijn nog vele invloeden te vinden van de kleurrijke geschiedenis van het eiland. De stad bestaat uit een wirwar van kronkelende straatjes, markten en moskeeën. De architectuur is een interessante mix van Arabische, Perzische, Indische en Europese invloeden.

Zanzibar heeft een grote export van kruiden. Maak kennis met alle lekkernijen van het eiland tijdens een Spice Tour. Onder begeleiding van een gids kunt u plantages bezoeken waar kruidnagel, vanille, nootmuskaat, peper, kaneel, nootmuskaat en vele vruchten verbouwd worden. Proeven mag!

De Leven Bank is een speciale duikstek in het uiterste noorden van Zanzibar. Hier kunnen ervaren duikers hun geluk op. De sterke stroming van de Indische Zee wordt gebroken door deze bank, waardoor er veel zeevissen kunnen leven. Naast prachtig koraal is er ook tonijn, barracuda, makreel en zeebaars te vinden.

Op vakantie naar Zanzibar

De bevolking van Zanzibar is voor 95% moslim. De bevolking hecht veel waarde aan tradities en astrologie. Zo zijn ze ervan overtuigd dat het schrijven van uw naam in het zand uw toekomst kan voorspellen. Een talisman rond uw nek zorgt voor bescherming. De lokale bevolking is heel open en gastvrij tegen toeristen. Ze zijn bereid om u alles te vertellen over hun cultuur.

In het Menai Bay Conversation Area, aan de zuidkant van Zanzibar, kunt u ‘s morgens vroeg dolfijnen tegenkomen. De temperaturen in Zanzibar liggen het gehele jaar rond de 30°C. ‘s Avonds kan het wel flink afkoelen. Vergeet dus geen trui mee te nemen!

Het Jozani National Park heeft een oppervlakte van 50 km² en is het enige nationale park op het eiland. In het park woont de Red Colobusaap. Deze bedreigde apensoort komt alleen voor op Zanzibar.

Ligging Zanzibar

Zanzibar is gelegen in de Indische Oceaan bij de oostkust van Afrika. Vanuit Nederland is het ongeveer 10 uur vliegen naar Zanzibar. Het eiland heeft een totale oppervlakte van 1658 km² en maakt samen met eilanden Pemba en Mafia deel uit van Tanzania.

Het eiland ligt op ongeveer 40 km afstand van de kust van Tanzania. De hoofdstad en het culturele hart van het eiland is het historische Stone Town. Dit is tevens het economisch centrum van het eiland.

Een groot deel van het tropische eiland wordt ingenomen door de kruidnagelplantages. Het landschap van Zanzibar is licht heuvelachtig met hoge palmbomen. Het tropische bos is na verloop van tijd grotendeels verdwenen.

Kust en strand Zanzibar
Zanzibar heeft misschien wel de mooiste stranden van heel Afrika. In totaal zijn er ongeveer 25 verschillende stranden, afgewisseld met vissersdorpen die het eiland omringen. De stranden zien er paradijselijke uit door de grote palmbomen en helderblauwe zee. De stranden zijn goed bereikbaar en de zee is geschikt om te duiken en snorkelen.

Kust en strand Zanzibar

Van Nederland naar Zanzibar

De vliegtijd vanuit Nederland naar Zanzibar bedraagt ongeveer 10 uur. Er is een rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol naar Zanzibar International Airport, slechts 6 km van de hoofdstad.

Openbaar vervoer Zanzibar

De meeste lokale inwoners verplaatsen zich te voet, per fiets of motor. De wegen zijn over het algemeen smal en omdat er weinig auto’s rijden erg rustig. Daardoor is het ontspannen reizen over de kwalitatief goede wegen van Zanzibar.
Er rijdt een bus langs alle dorpjes op Zanzibar, de Dalla-Dallas. Dalla-Dallas hebben vaak vaste routes maar rijden niet echt op een vaste tijd. Ze vertrekken als ze vol zijn. Soms zijn er vaste haltes maar met een seintje aan de chauffeur kunt u ook uitstappen waar u wilt. De route en plaatsen staan vaak op het busje geschilderd. Indien u een lang traject wilt afleggen is de taxi een beter alternatief. Taxi’s zijn te vinden in de omgeving van het vliegveld.
Verder zijn er ook speciale ferry’s richting Tanzania. Om hier gebruik van te maken moet u van tevoren een plaats reserveren.

Tips van uw reisadviseuse

Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Plaatsen

Kies één of meerdere plaatsen en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Reisduur
Vertrekluchthaven
Verzorging
Type verblijf
Faciliteiten
MeerMinder
Ligging
Sterren
moment geduld a.u.b.