Hotel Eden Beach Resort

  • *
  • *
  • *

Kralendijk, Bonaire, Bonaire

  • Ontdek de service van het hotel
  • Mogelijkheden voor duiktrips
  • Wandel zo het strand op
  • Tijd voor vakantie!
Vanafprijs geldt op:
30 september (9 dagen)
met 2 personen
Logies
Vliegreis
Alle prijzen & boeken

*Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid

p.p. vanaf * 1390

Omschrijving over Hotel Eden Beach Resort

Verblijven in een aangename accommodatie in Kralendijk? Hotel Eden Beach Resort is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 1231 reizigers beoordelen Hotel Eden Beach Resort gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto's en beoordelingen van Hotel Eden Beach Resort, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Bonaire? Boek jouw vakantie naar Hotel Eden Beach Resort vandaag nog!

Ligging

Het Eden Beach resort ligt op ca. 10 minuten rijden van Kralendijk, de hoofdstad van het eiland en aan een prachtig wit zandstrand. De luchthaven van Bonaire ligt op ca. 10 minuten rijafstand.

Faciliteiten

- Receptie
- Lobby
- Gratis wifi
- Restaurant
- Strandbar
- Zwembad met ligstoelen en parasols
- Terras
- Tuin
- Gratis parkeerplaats

Tegen betaling
- Wellnesscenter
- Watersportfaciliteiten
- Duikschool

Kamers

2-persoonskamer 'Standaard' :  De ruime en modern ingerichte kamers van Eden Beach Resort zijn voorzien van: - Twee 1-persoonsbedden of een 2-persoonsbed - Telefoon - Tv - Kluisje - Airconditioning - Koelkastje - Badkamer met douche, toilet en föhn - Balkon of terras De Standaard kamers bevinden zich op de 1e en 2e etage.  (max. 2 pers., ca. 26 m²)
2-persoonskamer 'Superior' :  - Dezelfde faciliteiten als de Standaard kamers, echter iets ruimer - De kamers bevinden zich op de 2e etage - Ruim balkon  (max. 2 pers., ca. 36 m²)

Algemeen

Aan het gelijknamige strand ligt het kleinschalige Eden Beach resort. Een prachtig wit zandstrand, dat u binnen een paar passen bereikt, en een uitnodigende turquoise zee wachten hier op u! Het Eden Beach resort is al jaren een geliefd verblijf, relaxed en ongedwongen, precies zoals vakantie moet zijn. Aan het strand vindt u de hippe Beach Club "Spice", dat werd ontworpen door de bekende architect Piet Boon. Hier kunt u overdag en in de avond terecht voor een lekker drankje en snacks.

Ook heeft het resort een fijn restaurant en een zwembad. Duikschool Wannadive heeft zich in het Eden Beach resort gevestigd waar u terecht kunt voor het reserveren van duikmateriaal of cursussen. Bonaire staat bekend om haar fantastische en unieke onderwaterwereld en vooral omdat u op wel 60 plekken vanaf de kant, op aangewezen duikstekken, te water kunt gaan.

Inbegrepen

Inbegrepen

  • Gratis parkeerplaats
  • Inbegrepen bij reizen inclusief vlucht:
  • Retourtransfer luchthaven - hotel v.v

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen

  • Tegen betaling:
  • Wellnesscenter
  • Watersportfaciliteiten
  • Duikschool
  • Entry Tax
  • Vanaf 1 juli 2022 geldt voor alle toeristen vanaf 13 jaar die naar Bonaire op vakantie gaan een Entry Tax van US$75 per persoon per verblijf. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar betalen US$10 per persoon per verblijf. Deze belasting kan tot uiterlijk 2 weken voor vertrek online per creditcard betaald worden. Het is ook mogelijk deze Entry Tax ter plaatse bij aankomst op de luchthaven met een creditcard of pinpas te voldoen. Vergeet niet vooraf je pinpas via je bank kosteloos aan te zetten voor gebruik buiten Europa. Een contante betaling is niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op bonaireisland.com.

Overige informatie

Belangrijke informatie

Ambassade

Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad, Curaçao
Scharlooweg 55,
Willemstad, Curaçao
Postbus 441
Tel: +599 94 34 32 00
Zie ook rijksoverheid.nl

 

Vertegenwoordiging van Nederland in Aruba
L.G. Smith Boulevard 44, Oranjestad, Aruba
Tel.: 00297 525 28 66 of +31 70 426 89 03
Fax: 00297 525 28 50
E-mail: vnoinfo@minbzk.nl

 

Vertegenwoordiging van Nederland in Bonaire

Kaya International z/n

Postbus 357
Kralendijk, Bonaire
Tel. +599 715 83 04

 

Autorijden

Op de Antillen wordt er rechts gereden. Hoofdroutes zijn veelal goed berijdbaar maar secundaire wegen kunnen soms heel slecht zijn. Op plattelandswegen moet u rekening houden met langzaam rijdend verkeer.

Bevolking

Op Curaçao, het dichtstbevolkt van de drie, wonen ongeveer 159.000 mensen. Op Aruba 110.000 en op Bonaire slechts ongeveer 20.000.

 

Elektriciteit

Op Curaçao worden de stopcontacten van type A, B en F gebruikt. De netspanning is 127 / 220 V en de frequentie is 50 Hz.
Op Aruba worden de stopcontacten van type A, B en F gebruikt. De netspanning is 127 V en de frequentie is 60 Hz.
Op Bonaire worden de stopcontacten van type A, B en F gebruikt. De netspanning is 127 / 220 V en de frequentie is 50 Hz.
U heeft een reisstekker nodig voor alle drie de eilanden.

 

Eten & drinken

Door de gunstige ligging ten opzichte van Venezuela worden de eilanden voorzien van groenten en fruit. De keuken vertoont veel gelijkenissen met de Zuid-Amerikaanse keuken.

Aruba en Bonaire delen de meeste gerechten met Curaçao. De hoofdmaaltijd, door de meesten 's middags gegeten, bestaat veelal uit funchi(soort polenta) of rijst met gestoofd of gebakken vlees. Vaak wordt hierbij gebakken banaan gegeten. Als dessert eet men vruchten- of gelatinepudding. 's Avonds eet men veelal brood. Op zon- en feestdagen eet men soep naast de hoofdmaaltijd. Cake of tèrt (vlaai) wordt vaak voor zondagen gebakken.

Typisch Arubaans is de pan bati (een dikke pannenkoek van sorghummeel, tarwemeel en melk) en chukulati di pinda, chocolademelk van pinda. Op zowel Curaçao als Aruba kent men tevens de sòpitu, een mengelmoes van in kokosmelk gekookte vis, gezouten vlees en andere ingrediënten. Vooral op Bonaire wordt veel geitenvlees gegeten. Karakteristiek voor Bonaire is ook dat op ocho dia, op Goede Vrijdag en negen dagen na iemands overlijden, een traditionele pannenkoek van karnemelk en sorghummeel gegeten wordt.

Boodschappen doen op de eilanden is prijziger dan in Nederland aangezien er veel moet worden geïmporteerd.
U kunt kiezen uit vele restaurants om uit eten te gaan, van de bekende fastfood-ketens tot exclusieve restaurants, voor iedereen wat wils.

 

Feestdagen

 

2021

2022

Nieuwjaar

1 januari

Carnavalsmaandag

15 februari

28 februari

Goede Vrijdag

2 april

15 april

Pasen

4 en 5 april

17 en 18 april

Koningsdag

27 april

Dag van de Arbeid (1)

1 mei

2 mei

Hemelvaart

13 mei

26 mei

Pinksteren

23 mei

5 juni

Dag van de Vlag

2 juli

Dag van het land Curaçao (2010)

10 oktober

Kerstmis

25 en 26 december

1: Valt de Dag van de Arbeid op een zondag, dan verschuift de viering naar de eerstvolgende werkdag.

 

Geld & credit cards

De nationale betaaleenheid op Curaçao is de Antilliaanse Gulden maar Amerikaanse Dollars worden ook bijna overal geaccepteerd. Credit cards worden ook bijna overal geaccepteerd.

Sinds 1 januari 2011 is de US dollar de nationale betaaleenheid op Bonaire. De meeste credit cards worden ook overal in Bonaire geaccepteerd.

Op Aruba is de Arubaanse florin (AWG) is de officiële munteenheid op Aruba, maar ook de Amerikaanse dollar is een wettige betaalmiddel. De meeste credit cards worden overal op Aruba geaccepteerd.

 

Geografie

De ABC- eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao liggen in de Caribische zee en worden ook de Benedenwindse eilanden genoemd.

Curaçao is een van de meest zuidelijke eilanden van de Kleine Antillen en ligt in het midden van die groep. Het ligt ongeveer 65 km voor de kust van Venezuela, ongeveer 67 km ten oosten van Aruba en 52 km ten westen van Bonaire.


Gezondheid & vaccinaties

Het niveau van de medische zorg is redelijk. In veel hotels houdt een huisarts spreekuur of kan een arts worden opgeroepen. Bij een noodgeval buiten het hotel kunnen reizigers worden geholpen op de eerstehulpafdelingen van de ziekenhuizen. Er zijn drie ziekenhuizen op Curaçao, waarvan het St. Elizabeth het best is toegerust. Aruba heeft ook drie ziekenhuizen en Bonaire een.

De Jong Intra Vakanties mag geen officiële adviezen geven omtrent vaccinaties. Enkel kunnen wij u adviseren om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts of met de plaatselijke GGD voor de laatste informatie omtrent vaccinaties. Voor bezoekers uit Nederland zijn geen vaccinaties verplicht. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van uw persoonlijke benodigdheden met betrekking tot uw gezondheid en vaccinaties. Bij twijfel adviseren wij u dan ook contact op te nemen met de juist instanties.

 

Coronavirus (COVID-19)

De meeste landen hebben maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bekijk voor je op reis gaat het actuele reisadvies per land op nederlandwereldwijd.nl.

 

Klimaat

De Antillen hebben een tropisch klimaat, het is er droog en zonnig. De gemiddelde temperatuur varieert van 27 tot 30 graden, de watertemperatuur is vergelijkbaar. De passaatwinden zorgen dat de zomerse warmte prettig aanvoelt.

De regentijd is van oktober tot februari.

 

Reisdocumenten

U heeft een geldig Nederlands Paspoort nodig.

 

Taal

De Antillianen van de Benedenwindse eilanden spreken Papiaments als eerste taal en Nederlands als tweede taal. Engels wordt ook overal gesproken, vooral op Aruba waar veel Amerikaanse toeristen komen.

 

Tijdsverschil

– Tijdens onze zomertijd is het op de Antillen 6 uur vroeger.
– Tijdens onze wintertijd is het op Antillen 5 uur vroeger.

 

Veiligheid

De Antillen zijn een veilige bestemming maar zoals overal ter wereld dient u de normale veiligheidsvoorzieningen te treffen.


Kinderkorting

Indien u de leeftijd van meereizende kinderen invult dan wordt rechts in de prijsopgave de juiste kinderprijs getoond. 

  • Kinderprijs geldt alleen als kinderen slapen in een kamer met minimaal twee volbetalende personen.
  • Indien kinderen gratis overnachten dienen de eventuele extra kosten voor maaltijden, kinderbed, etc. ter plaatse te worden betaald.

De specifieke informatie van de door jou gekozen reis en aanbieder vind je terug onder de ‘i’ in de kassabon aan de rechterzijde, zodra je een reis hebt geselecteerd.
Alle prijzen & boeken