Zonvakantie Kremasti

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Kremasti

Zonovergoten stranden, maar niet te heet, dankzij de verkoelende zeewind: Kremasti is een uitstekende badplaats om kennis te maken met Rhodos. Bovendien bent u er vlakbij Rhodos-stad en met een huurauto bezoekt u de meeste attracties van het eiland binnen het uur. Maar ook op en rond het strand zijn volop mogelijkheden om uzelf te vermaken.

  • Vlieguren: 3,75 - 4 uur
  • Tijdsverschil: +1 uur

Hoogtepunten Kremasti

Een busrit van ongeveer 20 minuten (circa 12 km) brengt u naar Rhodos-stad. Hier vindt u een mooie haven, oude kasteelmuren en een archeologisch museum. Ook het witte dorpje Lindos mag u niet missen, u kunt er vanaf Rhodos-stad met de boot naar toe.

Interessant is verder Kamiros, één van de drie Dorische stadstaten op het eiland. Kamiros is tegen een helling aangebouwd en van bovenaf heeft u een prachtig uitzicht op de zee en aan de andere kant op de landerijen onder aan de heuvel.

Op vakantie naar Kremasti

Kremasti is een toeristisch dorp in een drukke omgeving. Het lange strand biedt voldoende mogelijkheden om heerlijk te zonnen of een verfrissende duik in het zeewater te nemen. Het sfeervolle centrum heeft verschillende winkels, gezellige restaurants en voldoende gelegenheden om uit te gaan.

Het dorp aan de noordwestkust van Rhodos op slecht 15 minuten rijden van de luchthaven. Kremasti is geschikt voor een breed publiek. De plaats is bijzonder aantrekkelijk voor surfliefhebbers vanwege de frisse zeewind en de sterke branding.

Verrassend Kremasti

Wilt u liever de natuur in? Breng dan een bezoek aan de vlindervallei Petaloúdes. Hier zitten van juni tot augustus duizenden vlinders. De vallei is een smal en dichtbebost beekdal met vele watervalletjes. Breng dan ook zeker een bezoek aan het klooster, waar u op een terrasje bijkomt van uw wandeling.

Stranden KremastiOntspan op het prachtige strand van Kremasti:  • Het zeer lange strand van Kremasti (circa 1,8 km) bestaat voornamelijk uit keien en zand. De zeebodem loopt snel af en is met grind bedekt. Het strand wordt begrensd door een rivierbedding die vrijwel droog ligt. Op het strand kunt u ligbedden, parasols en windschermen huren. Verder vindt u er douches, toiletten en kleedcabines. Het mooie zandstrand loopt door tot aan Trianda.   

Tips van uw reisadviseuse

Omdat het strand uit grind en kiezels bestaat, raden we u aan waterschoenen mee te nemen. U kunt ze ook kopen in een van de winkels in Kremasti.

Eten en uitgaan Kremasti

In het centrum vindt u verschillende eetgelegenheden. Het zijn voornamelijk cafetaria's en eenvoudige Griekse taverna's. Ook kunt u er terecht bij een paar Chinese restaurants. De meeste cafés en restaurants hebben een terras.

Verder heeft Kremasti verschillende bars en een bouzoukiclub. Hier treden lokale Griekse artiesten op. U kunt van te voren een schaal met bloemen kopen en deze over de artiest uitstrooien, als blijk van waardering!

Tips van uw reisadviseuse

Voor een uitgebreider uitgaansleven kunt u terecht in Rhodos-stad op ongeveer 12 km. Bij veel drink- en eetgelegenheden staat een ober op straat om u over te halen binnen te komen. Laat u niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar u gaat eten.

Sport en excursies KremastiVanuit Kremasti kunt u een groot aantal excursies maken:  • Embona (aan de voet van de berg Ataviros) is één van de meest pittoreske dorpen van Rhodos. U vindt hier onder meer de ruïnes van een tempel opgedragen aan Zeus. In de laatste drie weken van augustus treden vaak volksdansers op in Embona.
  • Filerimos is een van de historische Dorische steden van Rhodos. De naam betekent 'vriend van de eenzaamheid'. U kunt hier onder meer de 14e eeuwse kerk 'Our Lady of Filerimos' bezoeken, op de plaats van een oude Zeus-tempel.
  • 'Ancient Kamiros' is een van de historische steden van Rhodos. De stad werd verlaten rond het begin van de jaarwisseling. U kunt de opgravingen bezoeken.
  • De minerale bronnen van Kalithea zijn al sinds de oudheid bekend om hun genezende werking. De baai van Kalithea is ideaal voor diepzeeduiken.
  • Lindos is een schilderachtig dorpje; dat bestaat uit witte huizen. Zowel het dorp als de Acropolis is zeker de moeite van een bezoekje waard.Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Rhodos.  

Tips van uw reisadviseuse

Vakantiegangers met kinderen kunnen een bezoek brengen aan het Waterpark van Kremasti, ongeveer 15 km van Trianda. Hier vindt u een groot aantal zwembaden, wildwaterbanen en nog veel meer.

Ligging Kremasti

Het landschap rond Kremasti is vrij vlak. Het achterland is heuvelachtig. Vlakbij Kremasti ligt de start- en landingsbaan van de luchthaven, de vliegtuigen zijn regelmatig hoorbaar. De plaats loopt over in Trianda.

De kust van Kremasti

Kremasti ligt aan de noordwestkust van Rhodos, aan de hoofdweg van Rhodos-stad naar het vliegveld. De badplaats heeft een vlakke kust met een lang strand over de gehele lengte van de plaats, ook daarbuiten loopt het strand door. Achter het strand ligt een landelijk gebied met rietkragen en akkers. Over het algemeen staat er een stevige zeewind, de Meltemi, hierdoor kan een sterke branding ontstaan. Dat maakt de kust ook geschikt om te surfen.

Van Nederland naar Kremasti

De vliegtijd naar Rhodos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op circa 9 km van het centrum en de transfertijd bedraagt circa 20 minuten.

Openbaar vervoer Kremasti

U kunt gebruik maken van een bus naar de luchthaven die stopt bij de verschillende accommodaties. Verder rijdt er regelmatig een bus via Trianda en Ixia naar Rhodos-stad.

Vanuit Kremasti kunt u ook gebruik maken van de taxi, die brengt u onder andere naar Rhodos-stad en de vlindervallei.

Tips van uw reisadviseuse

U kunt een taxi aanhouden door uw hand op te steken. U kunt ook een taxi laten bestellen door de receptie bij uw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Reisduur
Type vervoer
Vertrekluchthaven
MeerMinder
Verzorging
MeerMinder
Type accommodatie
MeerMinder
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.