Zonvakantie Tigaki

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Tigaki

Met haar prachtige zandstrand, leuke promenade en diverse restaurantjes biedt Tigaki alles voor de vakantieganger. U kunt rustig zonnen op het strand en een verkoelende duik nemen in de Egeïsche Zee. Tigaki is een prima uitvalsbasis om mooie excursies te maken op het eiland Kos. Het is een rustige plaats waar u geniet van een drankje op één van de vele terrasjes.

  • Vlieguren: 3,75 - 4 uur
  • Tijdsverschil: +1 uur

Hoogtepunten Tigaki

Een bezoek aan het Alikes-zoutmeer mag u niet missen. Bij dit meer, tussen Tigaki en Marmari, leven grote schildpadden en in het voorjaar ziet u er ooievaars en flamingo's. In de zomermaanden komt dit zoutmeer droog te liggen en is het een broedplaats voor veel verschillende soorten vogels.

Ga voor een fantastische boottocht naar de eilanden Kalymnos, Leros en Patmos naar Kos-stad. De haven van Kos-stad ligt op circa 11 km.

Op vakantie naar Tigaki

Tigaki is uitermate geschikt voor de cultuur- en natuurliefhebber. Dicht in de buurt van het prachtige Alikes-zoutmeer en het Romeinse theater Odeon kunt u fantastische uitstapjes en excursies maken.

Tigaki is een gezellige badplaats aan de noordkust van Kos, met een prachtig zandstrand dat zich uitstrekt langs de gehele plaats. In het centrum kunt u in de verschillende barretjes en op terrasjes genieten van de zon en een glas retsina, de bekende Grieks harswijn.

Voor gezinnen met kleine kinderen is deze badplaats een ideale uitweg voor het drukke massatoerisme in Kos-stad.

Verrassend Tigaki

In Paleopili - op circa 8 km - staat het prachtige Casa Romana. Dit gereconstrueerde Romeinse stadhuis uit de 3e eeuw heeft waardevolle muurschilderingen en vloermozaïeken.

Stranden TigakiLeg u handdoek neer op het zeer lange strand van Tigaki!  • Het zeer lange Tigaki-zandstrand (circa 3 km) ligt dat voor de gehele plaats Tigaki. De maximale breedte van het strand is 45 m. De zeebodem van het strand loopt geleidelijk af en is bedekt met zeewier, zand en kiezels. Dat maakt het strand geschikt voor jonge kinderen. U kunt op het strand ligbedden en parasols huren. U vindt er douches, kleedcabines en toiletten Bovendien is er strandbewaking en voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen. In de richting van Marmari is het Tigaki-strand een onofficieel naaktstrand.

Tips van uw reisadviseuse

Omdat de zeebodem met kiezels is bedekt, raden wij u aan waterschoenen mee te nemen. U kunt ze ook kopen in één van de winkels. In het hoogseizoen kan er aan de kust een stevige wind waaien.

Eten en uitgaan Tigaki

De meeste eetgelegenheden vindt u langs de kustweg en de invalsweg van Tigaki. U kunt hier genieten van een authentieke Griekse maaltijd of een pizzeria bezoeken.

In Tigaki is een aantal bars en een discobar. Deze sfeervolle uitgaansgelegenheden hebben vrijwel allemaal een terras.

Tips van uw reisadviseuse

Restaurant- en caféhouders proberen u graag over te halen om bij hen te komen eten en drinken. Laat u hierdoor niet overrompelen, kijk rustig rond.

Sport en excursies Tigaki

Tips van uw reisadviseuse

Tijdens een Griekse avond kunt u genieten van originele Griekse muziek en dans, onder het genot van een authentieke Griekse maaltijd.

Ligging Tigaki

Het landschap van Tigaki is vlak, landelijk en weids en bestaat uit olijfboomgaarden en weilanden. In het westen van de plaats, tussen Tigaki en Marmari ligt een prachtig meer met zoutpannen, te midden van rietbossen.

De kust van Tigaki

Tigaki ligt aan de noordkust van het eiland Kos. De kuststrook is vlak met een zeer lang zandstrand. Achter het strand kunt u over de promenade slenteren met de sfeervolle restaurants en verschillende accommodaties.

Van Nederland naar Tigaki

De vliegtijd naar Kos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op circa 16 km van Tigaki. De transfertijd is ongeveer 20 minuten.

Openbaar vervoer Tigaki

Vooral in de zomermaanden rijden er vrij regelmatig bussen vanuit de invalsweg en het centrum naar Kos-stad. Op zondag rijdt de bussen minder frequent. Er rijdt ook regelmatig een bus naar Marmari.

Per taxi kunt u vanuit Tigaki naar Zipari, Marmari, Kos-stad en de luchthaven.

Tips van uw reisadviseuse

Gaat u met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Reisduur
Type vervoer
Vertrekluchthaven
MeerMinder
Verzorging
MeerMinder
Type accommodatie
MeerMinder
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.