Label

Zonvakantie Bahamas

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Bahamas

Wie aan de Bahama's denkt, denkt aan witte stranden, een azuurblauwe zee, fantastisch duiken en heel veel zon! Maar dit eilandenrijk biedt ook prachtige cultuuruitingen. Bezoek de muziekfestivals en evenementen en voel u thuis. De handgemaakte souvenirs zijn natuurlijk een prachtig aandenken!

  • Vlieguren: 9 - 10 uur
  • Tijdsverschil: -6 uur

Hoogtepunten Bahamas

Junkanoo! Dit uitbundige straatfestival in de hoofdstad Nassau is een ware ervaring! Met muziek, dans en kostuums worden de donkere uren van 26 december lichter gemaakt. Daarna vindt een uitbundige viering van het begin van het nieuwe jaar plaats. Ook op Grand Bahama, Eleuthera, Bimini en Abaco kunt u meefeesten tijdens een parade.

Gezonken Spaanse galjoenen, grotten en prachtige koraalriffen: de duiklocaties zijn prachtig. U kunt dit op circa 25 plekken zelf gaan ontdekken. Ook een dagje snorkelen is zeer de moeite waard. Als u het aandurft, kunt u ook de rifhaaien voeren! De zeehonden, dolfijnen en vele vissoorten maken van een duik een onvergetelijke ervaring.

De strawmarkets mag u niet missen! De markt in Nassau is iedere dag van de week geopend. U slaagt zeker voor een prachtig souvenir voor thuis! Hoeden, matten en manden worden met de hand gemaakt. Ook de meest prachtige sieraden en houtsnijwerken vindt u op deze markten.

Op vakantie naar Bahamas

De Bahama's liggen in de Caribische Zee, ten noorden van Cuba en Haïti. Ten westen ligt Florida en ten oosten de Britse Turks-Caïcoseilanden. Dit eilandenrijk bestaat uit circa 700 eilanden en ongeveer 2000 cays (of keys), waarvan ongeveer 30 of 40 bewoond zijn. Het grootste eiland is Andros. Deze ligt ongeveer 180 km ten zuidoosten van Florida. Hoofdstad Nassau ligt op New Providence. Grand Bahama en Great Inagua zijn nog twee belangrijke parels van de Bahama's.

Bij tropische eilanden denkt u natuurlijk aan duiken, snorkelen en heerlijk zonnen op de stranden. Alle eilanden hebben prachtige palmstranden waar u geniet van het zeer aangename subtropische klimaat. Voor visliefhebbers is dit een prachtige bestemming. Vliegvissen en big game fishing zijn twee zeer aantrekkelijke activiteiten in dit schitterende eilandenrijk.

Wilt u het kennismaken met de cultuur? Dan zijn de jaarlijkse Junkanoo-parades echt een aanrader. Ook de strawmarket in onder andere hoofdstad Nassau geeft u de kans de inwoners te ontmoeten. Sluit een dag af met een heerlijke rumcocktail om dat tropische gevoel in u op te nemen.

Als u het beste wilt van stranden, duiken, vissen, natuur én grotere steden, dan kunt u een verblijf op de Bahama's schitterend combineren met een bezoek aan Miami, Florida.

Ligging Bahamas

De Bahama's liggen in de Atlantische Oceaan, ten zuidoosten van Florida. Cuba en Haïti liggen ten zuiden, en in het oosten liggen de Britse Turks-Caïcoseilanden. Het oppervlakte bedraagt circa 13.940 km² (dit is circa 3 zo klein als Nederland).

Vanuit Nederland zijn rechtstreekse vluchten niet mogelijk. U vliegt via Orlando, Miami of Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida. De vlucht naar de Verenigde Staten duurt circa 9 uur. De vervolgvlucht duurt ongeveer 1 uur. Internationale luchthavens liggen op New Providence en Grand Bahama.

Van Nederland naar Bahamas

Vanuit Nederland is een rechtstreekse vlucht naar de Bahama's niet mogelijk. Vluchten gaan via verschillende luchthavens in Florida, vooral Miami, Fort Lauderdale en Orlando. U komt aan op New Providence of Grand Bahama. De vlucht naar Florida duurt ongeveer 9 uur. Vanaf Florida is de vluchtduur circa 1 uur.

Openbaar vervoer Bahamas

Veel eilanden hebben geen openbaar vervoer. Alleen Nassau en Freeport hebben jitneys, minibusjes die door de stad rijden.

Tussen de eilanden kunt u gebruik maken van bootdiensten. Met een (privé)watertaxi of een ferry kunt u van Nassau naar Eleuthera reizen. Voor meer avontuur kunt u de reis ook per postboot maken. Reken niet op luxe of een vast schema, maar wel een mooie kans om u te mengen onder de lokale bevolking.

Tips van uw reisadviseuse

Tussen Nassau en de overige eilanden gaan bijna dagelijks vluchten.

Taal

De officiële taal is het Engels. De mix van Engels, Afrikaans en patois (de lokale taal) is het Bahamaans Engels. Dit zal u enige moeite kosten om te verstaan!

Tijdverschil Bahamas

In de zomer is het 6 uur vroeger, in de winter 5 uur

GeldGeldzaken zijn als volgt geregeld:  • De munteenheid is de Bahamian dollar.
  • Creditcards en traveller cheques (alleen in Amerikaanse dollars) worden over het algemeen geaccepteerd.
  • Veel banken hebben geldautomaten. Hier kunt u met uw creditcard geld opnemen, hiervoor worden meestal wel kosten berekend.
  • Banken zijn over het algemeen open van maandag tot en met vrijdag van 09:30 uur tot 15:00 uur. Op vrijdag zijn deze geopend van 09:30 uur tot 17:00 uur.
  • Er is een postkantoor in Nassau en op Grand Bahama. Deze zijn over het algemeen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 17:30 uur en op zaterdag van 08:30 uur tot 12:30 uur.
  • Het prijsniveau op de Bahama’s ligt hoger dan in Nederland.
  • In een aantal hotels en restaurants is de fooi bij de prijs inbegrepen. Als dit niet het geval is, dan is een fooi van circa 15% gebruikelijk.

Medisch

Voor een persoonlijk advies is het aan te raden om tijdig contact op te nemen met Meditel. Het is mogelijk direct een afspraak te maken via onze website

Water

Het leidingwater is niet drinkbaar. Aanbevolen wordt om mineraalwater uit flessen te drinken.

Voltage

Het voltage is 120 volt. Een verloopstekker is veelal noodzakelijk.

Geschiedenis

De Arawakindianen waren de eersten die Columbus ontmoette op de Bahamas in 1492. Ze begonnen een ruilhandel en een aantal vertrok met de ontdekkingsreiziger naar Europa. De anderen werden door Spaanse slavenhandelaren op Hispaniola te werk gesteld. Binnen 25 jaar was deze stam verdwenen. Dit was de reden voor Spanje om dit gebied niet te koloniseren.

Tijdens de burgeroorlog in de 17e eeuw in Groot-Brittannië kwamen puriteinse gelovigen naar de Bahama's en stichtten daar de eerste permanente Europese nederzetting op Eleuthera. Een naam die vrijheid betekent. Ook op andere eilanden werden plaatsen gesticht, maar hier boden piraten weerstand. Zij riepen een piratenrepubliek uit na de verwoesting van Charles Town (het huidige Nassau) door de Fransen en Spanjaarden in 1703. Edward Teach, beter bekend als ‘Blackbeard’, was de voornaamste leider.

In 1717 werden de eilanden een Britse kroonkolonie onder leiding van Woodes Rogers, een voormalige piraat. Hij realiseerde wetgeving in 1718, inclusief de bestrijding van de piraten. In 1729 stichtte hij het eerste parlement.

Gedurende de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775 - 1783) vielen de eilanden in Spaanse handen. Een Brits-Amerikaanse expeditie heroverde deze. Na de Amerikaanse revolutie kregen Britse loyalisten land toegekend waar ze katoenplantages opzetten. Hier werden slaven ingezet, de voorvaderen van de huidige bevolking. Door de permanente vestiging van de Britten nam het inwoneraantal snel toe.

1807 was het jaar waarin de slavernij werd afgeschaft door Groot Brittannië. De Royal Navy begon slavenschepen te onderscheppen. In 1834 volgde de emancipatie van de overgebleven slaven.

De Burgeroorlog in de Verenigde Staten (1861 – 1865) en de periode na de Eerste Wereldoorlog waren goede tijden voor de Bahamas. Tijdens de Amerikaanse oorlog waren de katoenproductie voor Engeland en de doorvoer van ammunitie en wapens twee belangrijke industrieën. Na de Eerste Wereldoorlog gebruikten Amerikaanse rumsmokkelaars de eilanden als basis.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vervulden de eilanden een belangrijke functie. De geallieerden gebruikten ze als centrale locatie voor vliegtrainingen en militaire operaties gericht tegen onderzeeërs.

In 1961 werd Havana op Cuba gesloten voor toeristen door de Verenigde Staten. Dit stimuleerde de ontwikkeling van de Bahamas als toeristische bestemming. Freeport werd een vrijhandelszone in 1955 wat bijdroeg aan het imago van de eilanden. Sinds 1973 zijn de Bahama's onafhankelijk, in hetzelfde jaar is het land lid geworden van de Verenigde Naties.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Landen
Meer

Kies één of meerdere landen en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Streken

Kies één of meerdere streken en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Reisduur
Type vervoer
Vertrekluchthaven
MeerMinder
Verzorging
MeerMinder
Type accommodatie
MeerMinder
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.