Label

Wintersportvakantie Finland

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Finland

Rendieren, wintersport en prachtige natuur: Finland! Met Helsinki, Kuopio en Tampere biedt het land u schitterende steden. Natuurliefhebbers genieten in het kust- en merengebied. Wintersporter? Bind uw ski's of snowboard onder op de Sallatunturi of maak een spectaculaire snowscootertocht! Wie weet komt u de kerstman en zijn vrouw wel tegen in de buurt van Rovaniemi!

  • Vlieguren: 2,5 - 3 uur
  • Tijdsverschil: +1 uur

Hoogtepunten Finland

De hoofdstad Helsinki is een prachtige stad met vele mooie plekken. De witte Domkerk aan het Senaatsplein, ontworpen door Carl Ludwig Engel, en de Russisch-orthodoxe kathedraal Uspenski zijn maar twee van de vele historische gebouwen die u kunt bewonderen. Ook de musea bieden u prachtige collecties, onder andere over de Finse geschiedenis. Een kijkje in de onderwaterwereld nemen kan in Sea Life Helsinki, in combinatie met een dagje pretpark in Linnanmäki.

Voor natuur- en watersportliefhebbers is Finland een echt paradijs! Er zijn uitgebreide wandelmogelijkheden, en ook visliefhebbers hebben volop keuze om hun hengel uit te gooien. Watersporters kunnen heerlijk surfen, waterskiën, duiken en zwemmen op en in de meer dan 188.000 meren en aan de circa 4500 km lange kustlijn. Aan de zuidwestkust ligt de grootste archipel van Europa. Oulanka Nationaal Park in het Kuusamo Sulla-gebied is het leefgebied van de bruine beer en de gouden adelaar. Het hoogtepunt is de Berenroute, een prachtige wandelroute van circa 90 km.

Ook wintersporters hebben volop keuze. In de gebieden van Ruka, Rovaniemi, Levi en Yllas kunt u heerlijk van één van de vele hellingen afsuizen, snowboarden of een meer alternatieve activiteit uitproberen. Wat dacht u van een cross countrytocht, ijsklimmen of een tocht per hondenslede? Voor spectaculaire skischanswedstrijden of een prachtige tocht op de schaats gaat u naar Kuopio.

Op vakantie naar Finland

Finland ligt in het noorden van Europa, ten westen van Rusland. In het noordwesten ligt Zweden, en in het noorden Noorwegen. Estland ligt ten zuiden, beide landen worden gescheiden door de Finse Golf.

De prachtige hoofdstad Helsinki ligt in het zuiden, u kunt hier mooie bouwwerken bewonderen zoals de witte Domkerk en de Russisch-orthodoxe kathedraal Uspenski. Winkelliefhebbers hebben in de Alexanderstraat en de Esplanade volop keuze door het zeer gevarieerde winkelaanbod. Ook op cultuurgebied heeft de stad u veel te bieden. Geniet van de vele orkesten, de nationale opera en de vele theatergezelschappen!

Ook Tampere en Kuopio zijn schitterend! Tampere ligt tussen de meren Näsijärvi en Pyhäjärvi, waarmee de stad u een prachtig beginpunt biedt voor een boottocht door het Merengebied. Winkels, cultuur en een prachtig uitzicht vanaf de Puijo-heuvel vindt u allemaal in Kuopio. Ook wintersporters gaan hier graag heen, door de skischanswedstrijden en de alternatieve elfstedentocht.

Wolven, lynxen, bruine beren en bosrendieren zien? Dan is een tocht naar de ongerepte natuur van Oost-Finland voor u! In Petola Visitor Center bij Kuhmo kunt u een expositie zien van de natuur en de bijzondere diersoorten. De regering van Finland wil samenwerken met Rusland om het natuurgebied zo groot mogelijk te maken, en voorkomen dat het overspoeld wordt door bezoekers.

Ruka, Rovaniemi, Levi en Yllas zijn dé wintersportgebieden van Finland. Sneeuwzekerheid, uitgebreide pistes en langlaufloipes maken uw wintersportvakantie compleet. Wilt u een bijzondere activiteit? Maak dan een tocht per sneeuwscooter of hondenslee, of sla uw houweel in de rotsen en ga ijsklimmen!

Finland is prachtig!

Ligging Finland

Finland ligt in Noord-Europa, de vlucht vanuit Nederland bedraagt circa 2 uur en 30 minuten vanuit Nederland hierheen. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 338.145 km² (dit is ongeveer 8 keer zo groot als Nederland).

Het land ligt tussen Rusland (ten oosten) en Zweden (ten westen) in. Noorwegen grenst aan het noordwesten, en ten zuiden scheidt de Finse Golf Finland van Estland.

Van Nederland naar Finland

De vluchtduur vanuit Nederland bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Een reis naar Finland kunt u ook per auto maken. U rijdt vanuit Utrecht via Kopenhagen, Malmo en Stockholm, en maakt een oversteek per veerboot naar Helsinki. U bent circa 12 uur onderweg, de afstand bedraagt ongeveer 1700 km. U kunt ook via Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Rusland (Sint Petersburg) naar Helsinki. Deze reis duur wel circa 35 uur.

U kunt ook per trein naar Finland reizen, deze reis duurt circa 36 uur. U rijdt van Amsterdam via Duisburg, Kopenhagen, Malmö en Stockholm, en een oversteek per veerboot naar Helsinki.

Openbaar vervoer Finland

Het netwerk van openbare bussen is van uitstekende kwaliteit, en één van de meest uitgebreide van Europa. Meer dan 40.000 langeafstandsbussen vertrekken op dagelijkse basis. De bussen sluiten goed aan op de luchtvaart, de treinen en de bootdiensten.

De grootste steden worden ook met elkaar verbonden door het uitgebreide spoorwegnetwerk. Finland heeft ongeveer 5741 km aan rails, circa 3977 km wordt gebruikt door personentreinen. De belangrijkste lijnen lopen tussen Helsinki en Turku, Pori, Tampere, Jyväskylä, Rovaniemi, Iisalmi en Joensuu. Deze treinen zijn elektrisch.

Ook rijden er iedere dag autotreinen, met verbindingen zoals Helsinki - Oulu, Helsinki - Rovaniemi, Helsinki - Kontiomäki, Turku - Rovaniemi en Tampere – Rovaniemi. Op bepaalde dagen rijden er autotreinen van en naar Helsinki - Kolari, Turku - Kolari en Tampere - Kolari.

Vanuit Zweden zijn er goede bootverbindingen, deze varen tussen Stockholm en Helsinki en tussen Stockholm, Mariehamm en Helsinki.U kunt de Finse Golf ook vanuit Tallinn (Estland) oversteken. Verder kunt u vanuit Helsinki een meerdaagse cruise maken naar St. Petersburg in Rusland.

Tips van uw reisadviseuse

Wilt u een aantal dagen onbeperkt reizen over het Finse spoorwegnet? Dan is de Finnrailpas een goede keuze. Hiermee kunt u 3, 5 of 10 dagen met de trein reizen. Deze pas is alleen bedoeld voor personen die buiten Finland wonen, en u moet uw kaart kunnen tonen samen met een identiteitsbewijs of paspoort.

Oy Matkahuolto Ab's busstations, geautoriseerde agenten en reisbureaus in heel Finland kunnen u alle benodigde informatie over busdiensten verschaffen.

Taal

De officiële taal is het Fins en Zweeds. Ook met Engels zult u zich goed kunnen redden.

Tijdverschil Finland

In de winter en zomer is het 1 uur later.

GeldGeldzaken zijn als volgt geregeld:  • De nationale munteenheid is de euro.
  • Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd.
  • Veel plaatsen hebben geldautomaten.
  • Banken zijn over het algemeen geopend op maandag tot en met vrijdag van 09:15 uur tot 16:15 uur. Postkantoren zijn over het algemeen geopend op maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. Het hoofdpostkantoor in Helsinki kent ruimere openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 21:00 uur, op zaterdag van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 21:00 uur.
  • Het prijsniveau ligt hoger dan die van Nederland.
  • Een fooi geven is niet gebruikelijk. Wilt u toch een fooi geven in een eet- of drinkgelegenheid, houd dan een fooi aan van circa 10%.

Medisch

Voor Finland geldt geen specifiek medisch advies.

Water

Het leidingwater is goed drinkbaar.

Voltage

De netspanning is over het algemeen 220 volt. In principe is een verloopstekker niet noodzakelijk, anders kan deze veelal bij de receptie van uw accommodatie verkregen worden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Finland is nauw verbonden met Zweden en Rusland. Van 1219 tot 1809 maakte het land deel uit van het Zweedse koninkrijk, waarna de Russen het land innamen. Hier kwam een personele unie uit voort, ook het groothertogdom Finland genoemd. Beide landen vielen onder hetzelfde staatshoofd maar waren zelfstandig in binnen- en buitenlands bestuur.

Na de nederlaag van Rusland in de Eerste Wereldoorlog brak de Februarirevolutie uit in 1917. Finland verklaarde zich onafhankelijk, Rusland erkende dit in 1918. De Finse Burgeroorlog tussen de Roden en de Witten volgde op deze onafhankelijkheid. De socialistische Roden werden gesteund door de bolsjewistische Russen, de conservatieve Witten kregen steun van de Zweden en het Duitse keizerrijk. De Witten trokken aan het langste einde, en in 1920 werd een vredesverdrag ondertekend.

In 1939 ontstond het volgende conflict met de Sovjet-Unie, de Winteroorlog. Finland sloeg de aanvallen van Rusland af, behield de onafhankelijkheid maar verloor wel enkele grensgebieden. In de Vervolgoorlog heroverde het land deze gebieden, na een bondgenootschap te zijn aangegaan met Duitsland. De vrede tussen Finland en Rusland werd getekend in 1944, nu moest Finland een groot deel van het grondgebied opgeven, waaronder Fins-Karelië en Vyborg. Dit verlies betekende ook een gedwongen verhuizing van een groot aantal inwoners.

Met kleine stapjes maakte Finland zich los van de Sovjet-Unie, maar dit ging gepaard met conflicten en crises. Het lidmaatschap van de Europese Vrijhandels Associatie (EVA) en het feit dat het land geen lid werd van het Warschaupact zijn twee voorbeelden van de verdere verzelfstandiging van het land.

De val van de Muur in 1989 en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 zorgde voor grote veranderingen in de internationale betrekkingen en verhoudingen. De afhankelijkheid van Rusland viel weg, Finland moest en moet een nieuwe koers gaan uitzetten. Twee stappen daarvoor zijn het lidmaatschap van de Europese Unie in 1995, en de invoering van de euro in 2002.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Landen
MeerMinder

Kies één of meerdere landen en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Streken

Kies één of meerdere streken en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Reisduur
Type vervoer
Vertrekluchthaven
MeerMinder
Verzorging
Type accommodatie
MeerMinder
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.