Servicepagina | Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat?

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. 

De zekerheid van het Calamiteitenfonds voor slechts 2,50

D-reizen is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Dat houdt in dat u recht heeft op teruggave van een deel van de betaalde reissom en/of vergoeding van noodzakelijke meerkosten wanneer sprake is van een uitkeringsvatbare situatie als gevolg van een calamiteit. Deze situatie ontstaat bij gevaar voor u of uw bagage, of bij een beschadigde infrastructuur.

De verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds bedraagt 2,50 euro per boeking. Het Calamiteitenfonds geldt alleen als uw vakantie door een AVNR-aangesloten reisorganisatie wordt uitgevoerd. Losse vliegtickets vallen niet onder de garantieregeling.

Meer informatie op Calamiteitenfonds.nl ►