Label

Kampeervakantie Wallis

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Wallis

Wallis, in het zuidwesten van Zwitserland, is een uitstekende streek voor skiërs, langlaufers en snowboarders. De pistes aan beide kanten van de Rhône, bieden u urenlang winterplezier. 's Zomers kunt u hier uitstekend terecht voor heerlijke wandelingen en winkelmogelijkheden. In plaatsen zoals Sion, Saas-Fee en Crans-Montan hebt u volop kans om te genieten van de heerlijke Franse en Duitse keuken!

  • Vlieguren: 1,5 - 2 uur
  • Tijdsverschil: 0 uur

Hoogtepunten Wallis

Op vakantie naar Wallis

Wallis in de winter

Wallis of Valais ligt in het zuidwesten van Zwitserland. Het gebied biedt u prachtige en vooral uitgestrekte wintersportgebieden. Zowel beginners als gevorderden kunnen op de pistes en loipes schitterende afdalingen of langlauftochten maken. De streek grenst aan Frankrijk en Italië en kent een Franstalig en een Duitstalig gedeelte. Sion, de hoofdstad, ligt aan de Rhône op de plek waar de Sionne deze rivier instroomt.

Voor skiërs en langlaufers is er bijna teveel keuze. De skigebieden Saastal, Crans-Montana en Matterhorn Ski Safari bieden vele mooie plaatsen. Wat dacht u van Saas-Fee, Crans-Montana, Verbiers en Veysonnaz? Naast de traditionele sporten kunt u ook voor speciale sporten kiezen waaronder carveskiing, telemarkskiing en freestylen.

U kunt in deze skigebieden genieten van een heerlijke vakantie:
- Anzère
- Aletsch
- Grächen
- Ovronnaz
- Portes du Soleil
- Les Quatre Vallées
- Zermatt-Täsch-Randa
- Crans-Montana
- Saas-Almagell
- Saas-Fee
- Hohsaas
- Leysin

Prachtige wintersportplaatsen zijn:
- Saas-Fee
- Veysonnaz
- Crans-Montana
- Zermatt
- Saas-Grund
- Aminona
- Bellwald
- Fiesch
- Nendaz
- Les Collons


Wallis in de zomer

Naast alle mooie wintersportgebieden vindt u in deze streek ook de bekende Matterhorn (circa 4478 m) en de grootste gletsjer van Europa, de Aletschgletsjer met een lengte van ongeveer 23 km. Deze is door de UNESCO uitgeroepen tot natuurlijk erfgoed. Het ligt in het mooiste deel van het Rhônedal, tussen Oberwald en Brig. Voor wandelliefhebbers is dit schitterende dal natuurlijk zeer geschikt. Wilt u nog meer wandelmogelijkheden? Bezoek dan het Lötschental! De prachtige routes liggen ten noordwesten van Brig. Ten zuidwesten van deze plaats ligt het Mattertal of Nikolaital, dat doorloopt naar Zermatt. Net als Saas-Fee is dit dorp autovrij.

Voor cultuurliefhebbers heeft de streek genoeg te bieden. Het enige boekendorp van Zwitserland, Saint-Pierre-de-Clages, ligt op slechts enkele minuten van Sion. Hier kunt u het jaarlijkse boekenfeest, La Fête du Livre, waar duizenden liefhebbers op afkomen! In Martigny kunt u een bezoek brengen aan Le Foundation Pierre Granada, een museum met regelmatige tentoonstellingen over beroemdheden.

Kaasliefhebbers opgelet! De kaasfondue is een nationaal gerecht, voornamelijk gemaakt met Emmentaler en Gruyèrekaas. Beide soorten komen niet uit de streek, maar dat maakt het niet minder smakelijk! Een kaassoort uit de streek is de raclette, die in veel gerechten verwerkt wordt.

Ligging Wallis

De streek ligt in het zuidwesten van Zwitserland en grenst aan Frankrijk en Italië. Het oppervlak bedraagt ongeveer 5225km². Het Rhônedal beslaat een groot deel van Wallis, deze ligt tussen de Rhône en het meer van Genève. Hooggebergten kenmerken dit gebied, hier liggen onder andere de Matterhorn (circa 4478 m) en de grootste gletsjer van Europa, de Aletschgletsjer met een lengte van ongeveer 23 km.

Kust en strand Wallis

Van Nederland naar Wallis

Vanuit Nederland vliegt u in circa 1 uur en 30 minuten naar Wallis. De aanvlieghaven is Genève. De afstand vanuit Utrecht bedraagt gemiddeld 980 km, afhankelijk van uw bestemming.

Op de autosnelwegen van Zwitserland is een vignet verplicht.

Over het algemeen is het wegennet goed onderhouden, met veelal brede (snel)wegen. De toegangswegen naar de wintersportplaatsen zijn meestal hellend en bochtig, naar de kleinere plaatsen is de kwaliteit van de wegen soms minder goed. Op bepaalde trajecten (vooral bergpassen en bergwegen) is men verplicht sneeuwkettingen bij zich te hebben.

Openbaar vervoer Wallis

Het openbaar vervoer in de streek is van goede kwaliteit, al zijn er plaatsen – vooral in het dunbevolkte zuiden – die een minder frequente openbaar vervoerverbinding kennen.

De aanschaf van een abonnement is een goede keuze als u regelmatig gebruik gaat maken van het openbaar vervoer. Voor wandelingen die beginnen bij een dalstation en een ander eindpunt kennen, zult u met een bus of trein terug moeten. Er bestaan verschillende Europese, Zwitserse en regionale abonnementen.

Tips van uw reisadviseuse

Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Plaatsen

Kies één of meerdere plaatsen en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Reisduur
Verzorging
Type accommodatie
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.