Label

Kampeervakantie Estartit

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Estartit

In het hart van de Costa Brava ligt Estartit, een gezellige badplaats met prachtige stranden aan een schilderachtige baai. Estartit bezit naast een pittoreske jachthaven en een dynamische boulevard ook veel verborgen schoonheid. Deze ontdekt u het beste onder water. In het beschermde reservaat van de Medes-eilandjes geniet u van een betoverend en oogstrelend onderwaterleven.

  • Vlieguren: 2 - 2,5 uur
  • Tijdsverschil: 0 uur

Hoogtepunten Estartit

De Medes-eilandjes waren vroeger een populaire schuilplaats voor smokkelaars en piraten. Nu vormen de eilandjes de kern van een maritiem natuurreservaat. Dit reservaat ligt circa 1,6 km voor de kust van Estartit. Vanuit Estartit vertrekken dagelijks glasbodemboten waarmee u de fraaie eilanden en het bijzondere onderwaterleven kunt bekijken. Deze boten vertrekken onder andere vanaf het toeristencentrum in het centrum. De eilanden mogen niet betreden worden, dit om de rust niet te verstoren!

Breng een bezoek aan het Castell Montgri, in het sfeervolle plaatsje Torroella de Montgri, op circa 6 km afstand van Estartit. Het kasteel uit de 13e eeuw is helaas nooit afgebouwd, maar ziet er toch indrukwekkend uit. Dit komt mede door de ligging op een circa 300 m hoge top. Vanaf het kasteel hebt u een prachtig uitzicht over het omliggende landschap en de grillige kustlijn.

Op vakantie naar Estartit

Estartit is een gezellige badplaats aan een mooie grote baai met een leuke jachthaven en een levendige boulevard. Het grote voordeel is de centrale ligging in de Costa Brava. Het ligt op circa 41 km van de schitterende middeleeuwse stad Girona en iets meer dan 100 km van Barcelona. Centraal in Estartit vindt u de oude kern met een plein, een kerkje en een mooie boomrijke promenade. Naast de oude kern ligt het modernere deel van Estartit waar middelhoge tot hoge appartementengebouwen en kleinere hotels overheersen.

De overige wijken van Estartit liggen tegen een beboste heuvel en bestaan voornamelijk uit woonwijken, enkele appartementengebouwen en villa’s. Achter Estartit liggen enkele campings en een natuurreservaat.

De prachtige stranden van Estartit zijn fraai gelegen aan groene baaien met een kristalheldere zee. Maar minstens zo fascinerend is het leven onder de zeespiegel. Estartit kent een bijzonder mooi onderwaterleven, vandaar ook het maritieme reservaat iets voor de kust. Daar vindt u een aantal eilandjes dat een beschermd natuurgebied vormt.

Verrassend Estartit

In Girona ontsnapt u aan de hectiek van de Costa Brava en kunt u heerlijk rondslenteren in het prachtige middeleeuwse centrum. Breng ook zeker een bezoek aan de prachtige Gotische kathedraal of aan één van de Arabische baden.

De authentieke stad Figueras, in het noorden van de Costa Brava, is de geboorteplaats van de beroemde en excentrieke kunstenaar Salvador Dalí. Hier is een aan hem gewijd museum te vinden. Dit aparte museum is gevestigd in het zeer bijzondere huis van de kunstenaar en bevat een groot deel van zijn collectie.

Stranden EstartitEstartit heeft diverse mooie stranden. Voor alle stranden geldt dat ze voornamelijk met zand of fijngrind bedekt zijn en dat de zeebodem, die overal deels bedekt is met keien, vrij geleidelijk afloopt.  • Het zeer lange Estartit-strand (circa 4 km) bestaat voornamelijk uit zand, de zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt aan een grote baai en wordt aan één kant begrensd door de jachthaven en aan de andere kant door de rivier de Ter. Het strand is te bereiken via treden. Er worden ligbedden en parasols verhuurd. Tevens zijn er douches, toiletten, een EHBO-post en enkele horecafaciliteiten. Voor kinderen zijn er speeltoestellen.
  • Het Haven-strand bestaat voornamelijk uit fijngrind. De zeebodem is bedekt met kiezels en loopt vrij geleidelijk af. Dit strand ligt bij de jachthaven en wordt aan beide kanten begrensd door pieren. Voor het strand liggen veel boten in het water en voor kinderen zijn er enkele speeltoestellen.
  • Het Oost-strand bestaat voornamelijk uit zand, de zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Dit kleine strand vindt u achter de jachthaven en wordt aan één kant begrensd door een lange rotspier. 

Tips van uw reisadviseuse

Omdat de meeste stranden uit grind met kiezels of keien bestaat, raden wij u aan waterschoenen mee te nemen of in Estartit te kopen.

Eten en uitgaan Estartit

Estartit biedt een levendig en gezellig uitgaansleven. Er zijn vrij veel bars, restaurants en terrassen. Ook zijn er enkele ijssalons. De restaurants hebben naast Spaanse specialiteiten ook vaak een internationale kaart. De meeste restaurants hebben een terras en tevens een barfunctie. De gelegenheden bevinden zich voornamelijk in en rond het centrum, aan de boulevard en verspreid over de plaats.

Daarnaast zijn er enkele discotheken en diverse discobars. Verder is er een amusementshal en een bioscoop.

Tips van uw reisadviseuse

Estartit heeft een mooie jachthaven waar de vissers dagelijks hun vangst komen brengen. Rondom de haven en aan de boulevard vindt u dan ook vele goede restaurants waar de verse vis omgetoverd wordt tot heerlijke, typisch Spaanse gerechten.

Sport en excursies Estartit
Onderneem vanuit Estartit verschillende activiteiten:
  • Slenter heerlijk door de nauwe steegjes van Torroella de Montgri en geniet van een drankje op een van de vele pleintjes.

  • Als u een liefhebber van keramiek bent, dan mag u La Bisbal zeker niet missen. Deze plaats ligt op circa 20 km van Estartit, en wordt gezien als de hoofdstad van de keramiek. U vindt hier tientallen keramiekwinkeltjes. Vroeger werden hier vooral kruiken gemaakt, nu ligt de nadruk op meer decoratieve werken.
Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over de Costa Brava.

Tips van uw reisadviseuse

Ligging Estartit

Estartit ligt in een groene, heuvelachtige omgeving. Aan de rand van Estartit vindt u een circa 225 m hoge beboste en rotsachtige heuvel. Het achterland van Estartit is heuvel- en bergachtig met in de verte de hoge toppen van het Pyreneeën-gebergte.

De kust van Estartit

Estartit ligt centraal aan de Costa Brava aan een ruime baai met mooie lange stranden. De kustlijn in de omgeving is ruig en grillig met veel baaien en inhammen met kleine stranden. De stranden van Estartit bestaan voornamelijk uit zand en verder uit fijngrind. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is deels bedekt met keien. Er worden ligbedden en parasols verhuurd en er zijn diverse horecafaciliteiten aanwezig.

Van Nederland naar Estartit

De vliegtijd naar Barcelona bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 162 km van Estartit en de transfertijd bedraagt circa 2 uur en 30 minuten. Nederlandse toeristen vliegen voornamelijk aan op Barcelona, soms wordt de luchthaven Reus gebruikt.

Per bus is de reistijd circa 20 tot 24 uur. De afstand van Utrecht naar Estartit bedraagt circa 1419 km. Een overnachting onderweg is aan te raden. Verschillende doorgaande wegen in Frankrijk en Spanje zijn tolwegen.

Openbaar vervoer Estartit

Estartit heeft een busstation. Vanuit de plaats is er een regelmatige busverbinding met de omliggende kustplaatsen. Daarnaast zijn er busverbindingen met Barcelona en Girona, de frequentie van deze verbindingen is laag. Door Estartit zelf rijdt een toeristentrein.

Tips van uw reisadviseuse

Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Reisduur
Verzorging
Type accommodatie
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.