Label

Kampeervakantie Gelderland

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Gelderland

De grootste provincie van Nederland is fruitig, bosrijk en groen. Gelderland bestaat immers uit drie fraaie delen: de Betuwe, de Veluwe en de agrarische Achterhoek. In de provincie vindt u oude steden als Nijmegen en Arnhem en kunt u prachtige tochten maken langs pittoreske dorpjes, oude landerijen en prachtige kasteeltjes. Ontdek deze veelzijdige provincie!

  • Vlieguren: 0 uur
  • Tijdsverschil: 0 uur

Hoogtepunten Gelderland

Als u in Gelderland bent, mag een bezoek aan het Nationaal Park De Hoge Veluwe niet ontbreken. De beste manier om de natuur te beleven is per fiets of te voet. U kunt urenlang door de bossen dwalen. U passeert heidevelden waar u nog grote schaapskuddes ziet en u kunt er nog langs idyllische vennetjes wandelen. En wie weet staat u oog in oog met een koppel edelherten. In het park staan de ‘witte fietsen’ al voor u klaar. Loop ook eens het bezoekerscentrum binnen. Onder het centrum vindt u het eerste ondergrondse museum ter wereld, het Museonder. Hier ziet u het leven onder het aardoppervlak, waaronder een wortelstelsel van een 140 jaar oude beuk.

Midden in het Nationaal Park De Hoge Veluwe staat het Kröller-Müller Museum. In 1935 schonk Hélène Kröller-Müller haar kunstcollectie aan de Nederlandse Staat, die er dit museum voor liet bouwen. U ziet er een grote collectie moderne kunst, met maar liefst 287 werken van Van Gogh! Ook de beeldentuin van het museum is beroemd. U wandelt er ontspannen tussen fraaie beelden van kunstenaars als Auguste Rodin, Henry Moore, Jean Dubuffet en Richard Serra.

In Apeldoorn bezoekt u natuurlijk Paleis Het Loo. Dit paleis werd in 1692 door Stadhouder Willem III gebouwd en is jarenlang door de Oranjes gebruikt als zomerverblijf. U kunt het paleis bezichtigen. De hoogtepunten tijdens de rondleiding zijn de slaapkamer van Willem III en de eetzaal, die is voorzien van waardevolle wandkleden. Ook de tuinen zijn meer dan de moeite waard. U vindt er veel groen, beeldhouwwerken en classicistische fonteinen.

Als u toch in Apeldoorn bent, moet u een bezoekje brengen aan de Apenheul. In deze bijzondere dierentuin staat, hoe kan het ook anders, de aap centraal. De Apenheul ligt in het prachtige natuurpark Berg en Bos. In het park lopen veel van de circa 30 soorten apen gewoon los tussen het publiek. Wees hier op bedacht!

Wilt u meer te weten komen over het leven van onze voorouders? Dan mag u het Openlucht Museum in Arnhem niet overslaan. In het museum ziet u een grote collectie gebouwen, objecten en prenten over de geschiedenis van het dagelijkse leven. U maakt kennis met oude ambachten, ziet met welk speelgoed uw opa speelde en nog veel meer. Een prima dag uit voor jong en oud!

Op vakantie naar Gelderland

Gelderland is met ongeveer 5136 m² oppervlakte de grootste provincie van Nederland. De provincie strekt zich uit van het midden tot het oosten van het land. De provinciehoofdstad is Arnhem, een stad met prachtige parken, unieke trolleybussen en een gezellig centrum. Ook Nijmegen, de oudste stad van Nederland, ligt in Gelderland.

Gelderland heeft een schitterende en gevarieerde natuur. Langs de grote rivieren als de Waal en de Lek zijn fraaie natuurgebieden in de uiterwaarden, waar u een interessante flora en fauna kunt vinden. Maar Gelderland heeft uiteraard ook de bosrijke omgeving van de Veluwe met grofwild (grote hoefdieren, zoals damherten, reeën en wilde zwijnen), een grote variëteit aan boomsoorten en indrukwekkende zandverstuivingen.

In het voorjaar is de Betuwe een plaatje. Als alle fruitbomen in bloei staan, weet u niet wat u ziet! De roze bloesems vormen een grote donsdeken over de dit deel van de provincie. In de Achterhoek hebben de akkers en weilanden nog volop de ruimte tussen oude bomen. U ziet hier nog veel vee buiten staan en er staan prachtige oude boerderijen.

Voor cultuurliefhebbers heeft Gelderland ook veel in petto. Wat dacht u van het Kröller-Müller Museum midden in de bossen van Nationaal Park De Hoge Veluwe of van Paleis Het Loo in Apeldoorn? Bezoek eens het Jachthuis St. Hubertus van Berlage of het fascinerende Slot Loevestein. Bijna alle grote plaatsen hebben interessante musea, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de streek.

De kinderen kunnen volop dieren kijken in deze provincie, bijvoorbeeld in Burgers’ Zoo in Arnhem, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, het Dolfinarium in Harderwijk en de Apenheul in Apeldoorn. Ook zijn er musea die erg leuk zijn voor kinderen. Neem ze eens mee naar het Openlucht Museum in Arnhem of het openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde. Of wat dacht u van het Museumpark Orientalis in de Heilig Landstichting?

Ligging Gelderland

Gelderland ligt centraal in Nederland. De provincie wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel en in het oosten door Nordrhein-Westfalen in Duitsland. In het zuiden liggen Limburg en Noord-Brabant, in het zuidwesten vindt u Zuid-Holland, in het westen de provincie Utrecht en in het noordwesten het Veluwemeer. Aan de overkant van het Veluwemeer ligt Flevoland.

De hoofdstad van Gelderland is Arnhem. De grootste stad is Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Gelderland heeft een oppervlakte van circa 5136 km², en is, naar landoppervlakte, de grootste provincie van Nederland (Gelderland beslaat ongeveer 12% van het landoppervlak van Nederland).

Kust en strand Gelderland

U kunt in Gelderland op diverse plaatsen aan het strand liggen. Langs rivieren - zoals de Lek - zijn strandjes aangelegd, waar het op warme dagen goed toeven is. Op de Veluwe vindt u diverse recreatiegebieden, waar u kunt zonnebaden op de stranden en kunt zwemmen en watersporten in de meren. Bekende voorbeelden zijn Strand Horst, Strand Nulde en het Veluwestrand.

Van Nederland naar Gelderland

Gelderland heeft een uitstekend wegennet. Er lopen diverse snelwegen door de provincie, waaronder de A2, de A15 en de A50. Vanuit Utrecht bent u in circa 45 minuten in Arnhem.

Openbaar vervoer Gelderland

Het openbaar vervoer in Gelderland is prima geregeld. Tussen de grote steden rijden intercitytreinen en stoptreinen. Veel kleinere plaatsen hebben een station, waar stoptreinen stoppen.

Tussen de meeste plaatsen in Gelderland zijn regelmatige busverbindingen.

Er varen diverse auto, fiets en voetveren over de drie grote rivieren – de Maas, de Waal en de Rijn.

Tips van uw reisadviseuse

Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Plaatsen

Kies één of meerdere plaatsen en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Reisduur
Verzorging
Type accommodatie
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.