Label

Kampeervakantie Poitou Charentes

Camping Domaine Etang Vallier

4.01

Kampeervakantie Poitou Charentes

1 resultaten

Over Poitou Charentes

Bent u op zoek naar een ontspannen vakantie met veel natuur, cultuur, mooie steden en lekker eten? Dan is de streek Poitou-Charentes een goede keuze. Hier kunt u voortreffelijk wandelen of fietsen in de natuur, historische steden bezoeken, naar het strand en u kunt de Franse keuken hier op waarde schatten. Poitou-Charentes is de juiste bestemming voor iedereen op zoek naar ontspanning. Lees meer
Sorteren op:

Camping Domaine Etang Vallier

 • Brossac,
 • Poitou Charentes,
 • Frankrijk
Erg goed 8,0 Score uit 203 beoordelingen
Vind de beste deal naar Camping Domaine Etang Vallier in Brossac, Poitou Charentes!...

Gebaseerd op:

 • Eigen vervoer
 • 8 dagen
 • 2 volwassenen
 • Logies

Gebaseerd op:

 • Eigen vervoer
 • 8 dagen
 • 2 volwassenen
 • Logies
Meer info en prijzen
Vanafprijs p/p 280,-
Deze vanafprijs is per persoon o.b.v. 2 personen en exclusief eventuele verplichte extra kosten ter plaatse. Per boeking rekenen wij € 25,- bemiddelingskosten en € 2,50 voor het Calamiteitenfonds.
Naar de accommodatie

Over Poitou Charentes

Bent u op zoek naar een ontspannen vakantie met veel natuur, cultuur, mooie steden en lekker eten? Dan is de streek Poitou-Charentes een goede keuze. Hier kunt u voortreffelijk wandelen of fietsen in de natuur, historische steden bezoeken, naar het strand en u kunt de Franse keuken hier op waarde schatten. Poitou-Charentes is de juiste bestemming voor iedereen op zoek naar ontspanning.

 • Tijdsverschil: 0 uur

Hoogtepunten Poitou Charentes

De havenstad La Rochelle bestaat al sinds de 10e eeuw. Tot de 15e eeuw was het ook de grootste haven aan de Atlantische Kust waar men voornamelijk in zout en wijn handelde. Wanneer u een bezoek brengt aan deze schilderachtige stad, waant u zich even in het Frankrijk van voorbije eeuwen.

Cultuurliefhebbers komen goed aan hun trekken in Poitiers, de hoofdstad van de regio Poitou-Charentes. Bezoek bijvoorbeeld de in Romaanse stijl gebouwde kerk Notre-Dame la Grande. Let u vooral op de harmonieuze verhoudingen en het fraaie lijnenspel van deze kerk. En als u dan toch in de buurt bent, kunt u ook een bezoek brengen aan het educatieve attractiepark Futuroscope. Hier komt u alles te weten over multimedia, cinematografie en futuristische audiovisuele technieken. Het park is een aantal malen etappeplaats geweest in de Tour de France. Futuroscope ligt bij Poitiers in de buurt.

Het landschap van Poitou-Charentes is zeer afwisselend met heuvels, bossen, valleien en weiden. Het moerasgebied Marais Poitevin wordt gekenmerkt door kanaaltjes en smalle landstroken. Hier groeien wilgen, populieren en witte rozen. Vanwege het water en het groen, wordt het gebied ook wel het groene Venetië van Frankrijk genoemd. In dit gebied kunt u de natuur op de fiets en wandelend goed verkennen.

Op vakantie naar Poitou Charentes

In de streek Poitou-Charentes met zijn prachtige steden, de heerlijke Franse keuken en mooie zandstranden hebt u altijd een afwisselende en ontspannen vakantie. Als u op de fiets stapt of door de omgeving wandelt, ervaart u de pracht van deze groene regio met een rijke historie.

Als u van wijn houdt, zult u zich helemaal thuis voelen in de streek die vooral bekendstaat om de cognac. Maar ook als u geen wijnliefhebber bent, komt u aan uw trekken in deze regio. Strand, moeras, bos, pittoreske dorpjes, een rijke historie en niet te vergeten de heerlijke Franse keuken. Kortom: deze streek heeft voor elk wat wils.

In het binnenland zijn interessante steden. De stad Saintes bijvoorbeeld, aan de rivier de Charente. Dit is een echte kunststad met grote historische waarde. Hier zult u veel zien uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Ook de steden Cognac en Angoulême mag u dan niet overslaan.

De kust van Poitou-Charentes heeft prettige stranden. Aan veel stranden wappert de blauwe vlag, wat betekent dat het strand schoon is. De gastvrije bevolking en de aangename temperaturen maken uw vakantie compleet.

Poitou-Charentes ligt in het westen van Frankrijk en heeft een gevarieerde kustlijn van ongeveer 450 km. De hoofdstad Poitiers ligt op ongeveer 775 km rijden van Utrecht. De regio grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het noorden aan de rivier de Loire.

Ligging Poitou Charentes

Poitou-Charentes ligt in het westen van Frankrijk en grenst aan de Atlantische Oceaan. In het noorden grenst het aan de regio Pays de la Loire, in het oosten aan Centre en Limousin en in het zuiden ligt de regio Aquitaine. Door het gebied stromen enkele rivieren, de belangrijkste zijn de Sèvre Niortaise, de Charente en de Vienne. Poitou-Charentes heeft een oppervlakte van circa 25810 km² (5 x zo groot als Gelderland) en een kustlijn van ongeveer 450 km, waarvan 150 km strand. De regio is circa 250 km lang en ongeveer 125 km breed.

Kust en strand Poitou Charentes

In de regio Poitou-Charentes wisselen rotsstranden en kliffen af met prachtige stranden. Ook komt u naaldbossen tegen die doorkruist worden door riviertjes. Langs de circa 450 km lange kust kunt u terecht op mooie zandstranden met fijn zand. Langs een groot aantal stranden wappert een blauwe vlag. Dit betekent dat het strand schoon is.

De eilanden Île de Ré en Île d'Oléron hebben enorm veel strand. Van de blauwe zee en zandstranden krijgt u een heerlijk vakantiegevoel.

Van Nederland naar Poitou Charentes

De afstand vanaf Utrecht naar de badplaats La Rochelle is ongeveer 940 km. De hoofdstad Poitiers ligt ongeveer 775 km van Utrecht. Op verschillende belangrijke doorgaande wegen wordt tol (péage) geheven.

Openbaar vervoer Poitou Charentes

Over het algemeen is de kwaliteit van de busverbindingen goed en rijden er regelmatig bussen tussen de verschillende plaatsen. Kaartjes voor het openbaar vervoer kunt u kopen in de bus en bij verscheidene toeristenbureaus.

Wanneer u met het openbaar vervoer reist, controleer dan altijd wanneer de laatste bus of trein gaat. Zo voorkomt u dat u de laatste rit mist.

Tips van uw reisadviseuse

De weekenden van de zomermaanden juli en augustus staan ook bekend als de zwarte zaterdagen van Frankrijk. Tijdens deze dagen is het extreem druk op de Franse wegen. Wij raden u daarom aan om op vrijdag te rijden en van tevoren een hotel te boeken om te overnachten.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Plaatsen

Kies één of meerdere plaatsen en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Reisduur
Type verblijf
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Aanbieder
moment geduld a.u.b.