Cuba

Cuba staat bekend om zijn prachtige stranden, de oldtimers, rum en koloniale bouwwerken. Het is een heerlijk eiland waar u zon, zee en strand elke dag met cultuur kunt afwisselen.

Hieronder een aantal tips van onze klanten Peter en Linda, 2 echte Cubafans. Zo wordt uw vakantie Cuba nog leuker.Tip 1: relaxen op de Varkensbaai

Houdt u van schitterende stranden en lekker relaxen? Dan moet u zeker naar de Varkensbaai. Dit is het mooiste stukje oceaan op Cuba met helder, schoon en warm water. Bovendien kijkt u uw ogen uit in de adembenemende onderwaterwereld tijdens het snorkelen of duiken.

Tip 2: genieten op Plaza de Catedral

Plaza de Catedral is hét plein van Cuba's hoofdstad Havana. Bewonder de bekende oldtimers, grappige cocotaxi’s, koloniale gebouwen onder het genot van een echte, dikke Cubaanse sigaar en een Cubaanse rum. Plaza de Catedral is de perfecte plek om van een drankje te genieten.

Tip 3: dagexcursie naar Crucero del Sol

Een uitstapje met het gezin maken? Boek dan een dagtrip vanuit de populaire badplaats Varadero naar Crucero del Sol. U gaat per reuzecatamaran naar de koraalzandeilanden, waarbij u onderweg kunt snorkelen en een dolfijnoptreden kunt bewonderen. U kunt zelfs nog met de dolfijnen zwemmen én op de foto.

Tip 4: de Cubaanse keuken proeven

Een gerecht dat u zeker geprobeerd moet hebben op Cuba, is ‘ropa vieja’ (‘oude kleren’). Dit is rundvlees in een tomatensausje, erg lekker! Als u dit bij een tentje op straat koopt, let dan wel goed op of het vlees gaar is. Dit kunt u ook in een restaurant eten. Bestel ook eens de overheerlijke (en goedkope!) garnalen in de restaurants. Deze hebben een zeer goede smaak, heel anders dan onze Noordzeegarnalen.

Tip 5: Cubaanse valuta

Zorg dat u genoeg contante CUC’s (Cubaanse toeristenpeso) bij u heeft, want in Cuba is het niet mogelijk om geld te pinnen. Deze CUC’s kunt u het beste voordat u op vakantie gaat bij uw bank aanvragen. Bij de meeste hotels kunt u wel euro’s inwisselen voor CUC’s, maar soms hebben deze hotels niet genoeg cash geld of werkt de creditcardlezer niet optimaal.

Vind een vakantie naar Cuba