Reisvergunning Verenigde Staten

Als u via of naar de Verenigde Staten reist, bent u verplicht om een reisvergunning via het ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen. Deze ESTA-aanvraag doet u online en kost 14 dollar (ongeveer 10 euro).

 

Hoe werkt het?

U gaat naar de website van ESTA en volgt het stappenplan. Vervolgens moet u de aanvraagkosten à 14 dollar  per creditcard betalen.
In de meeste gevallen geeft ESTA u daarna direct uitsluitsel. 


Reistoestemming VS (ESTA) online aanvragen


Uw Reisadviseuse regelt de ESTA-aanvraag graag voor u

Uw Reisadviseuse kan de ESTA-aanvraag voor u uit handen nemen. Ook kunt u bij haar terecht voor advies en vragen over het reizen naar de Verenigde Staten.


Direct Contact Opnemen

 

Waarom ESTA?

ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of bezoekers zonder visum naar de Verenigde Staten kunnen reizen, en of het bezoek een mogelijk veiligheidsrisico voor de V.S. inhoudt. Onder het ESTA-programma dienen reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visum ontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, voor vertrek elektronisch toestemming voor het visumvrij reizen te vragen.


Goed om te weten

  • ESTA is verplicht voor iedereen die aan boord gaat van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten.
  • ESTA is geldig, tenzij herroepen, voor een periode van maximaal twee jaar of tot de verloopdatum vermeld op het paspoort van de reiziger.
  • ESTA is geldig voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Als uw bestemmingsadres of reisroute wijzigt nadat de goedkeuring verleend is, kunt u deze eenvoudig aanpassen op de ESTA-website.
  • ESTA biedt geen garantie voor toelating tot de Verenigde Staten in/op de (lucht)haven waar u het land binnenkomt. Een ESTA goedkeuring geeft u uitsluitend het recht om aan boord te gaan van een vliegtuig of schip dat naar de Verenigde Staten reist, onder het VWP.