De Disney® Parken

Disneyland® Paris bestaat uit Disneyland® Park, Studios® Park , Disney® Village.

 

Disneyland Hotel

 

Disneyland® Park

Het Disneyland® Park is de magische wereld en het "thuis" van de sprookjes en de Disney figuren. Het bestaat uit vijf landen waar u kunt dromen met uw ogen open!


Main Street U.S.A.®

Bij binnenkomst in het Disneyland® Park lijkt het net of de tijd heeft stilgestaan. Ouderwetse gaslantaarns, kleurrijke huizen, winkeltjes en restaurants. Overal hoor je muziek en zie je Disney-figuren, en het kasteel van Doornroosje is prachtig versierd.


Frontierland
Frontierland is het land van de cowboys, indianen en goudzoekers. Het Wilde Westen van de 19e eeuw. Bezoek Thunder Mesa, een echt wildwest-stadje uit de tijd van de Goudkoorts.


Adventureland
Reis mee naar verre landen en ontdek de mysteries van een tropisch paradijs. Wandel door de wirwar van nauwe steegjes, door een oosterse bazaar, een gestrand galjoen en bezoek de boomhut van de familie Robinson.


Fantasyland
Wensen worden vervuld in Fantasyland! In dit gelukkigste land van alle koninkrijken liggen de sprookjes en fabels ten grondslag aan de grote klassiekers van Disney.


Discoveryland
In dit land van de science-fiction maakt u een reis door de kosmos en tijd. Hier vindt u historische uitvindingen, speciale effecten en waanzinnige toekomstbeelden.

Walt Disney's Studio® Park

Neem een kijkje achter de schermen van de fascinerende wereld van film en televisie, animatie en entertainment. Dit park is ingedeeld in vijf delen; Front Lot, Production Courtyard, Toon Studio, Backlot, Toy Story Playland.


Front Lot
Heeft u altijd al een bekend acteur willen zijn? In Studio 1 worden uw dromen werkelijkheid. Hier waant u zich op de beroemde filmsets in Hollywood. Test uw talent met het bedienen van de verlichting of de special effects.


Production Courtyard
Make-up! Kostuums! Kijk achter de schermen van de kaskrakers van morgen of ervaar de glamourwereld van televisie tijdens de live-opnamens. Met de Studio Tram Tour® ontdekt u hoe de de magie in film tot stand komt. In CinéMagique bevindt u zich in de meest fantastische filmscenes uit de geschiedenis!

 

Toon Studio
U gelooft uw ogen niet wanneer animaties tot leven komen. Let goed op en ontdek hoe in de shows en attracties goed bewaarde vaktrucs worden ontmaskerd. Stap in Flying Carpets over Agrabah® en reis door een wereld van fantasie.

 

Backlot

Geen tijd meer om te repeteren, de spots zijn op u gericht! Tart de zwaartekracht in de Rock 'n Roller Coaster, het snelste musical-avontuur met Aerosmith in de hoofdrol. Overleef een meteorenregen in Armageddon: Special Effects waarbij enorme meteorieten rakelings langs u heen razen.

 

Toy Story Playland

Krimp tot speelgoedformaat en ontdek de gigantische wereld van Toy Story Playland! Maak een echte parachutesprong met de soldaten tijdens Toy Soldiers Parachute Drop, ga met Slinky het avontuur aan tijdens een wervelende rit of ga in de half-pipe mee in de RC Racer!

 

Disney® Village

In Disney® Village waant u zich in een stuk modern Amerika. Hier vindt u restaurants, bars, winkels, entertainment en een bioscoop. Oftewel: na uw parkbezoek kunt u hier tot in de late uurtjes lekker eten en dansen.