Cruisevakantie Noorwegen

Een populaire bestemming voor een cruise is Noorwegen. Vanaf het water kunt u perfect Noorwegen ontdekken. Bewonder bergen, watervallen en pittoreske dorpjes met rode, houten huisjes en kom helemaal tot rust op uw comfortabele cruiseschip. Wellicht kunt u de middernachtzon of het noorderlicht bewonderen.

Usp Prachtige natuurlandschappen.
Usp Persoonlijke Reisassistent staat altijd voor u klaar.
Usp In korte tijd veel plekken bezichtigen.
   

Fjorden van Noorwegen

Noorwegen heeft een mild klimaat en de fjorden zijn vrijwel altijd ijsvrij. In de fjorden zwemmen allerlei soorten vissen, bruinvissen en zeehonden. Het Sognefjord is het diepste fjord van Noorwegen, met een diepte van 1308 m onder zeeniveau. Dankzij deze diepe fjorden kunnen cruiseschepen er prima varen, zodat u de schoonheid van dit land van zeer dichtbij kunt meemaken. Het Geirangerfjord is bekend door zijn adembenemende watervallen, ook wel de Zeven Zusters genoemd. Dit prachtige fjord staat  op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Cruiseschip Noorwegen Fjord

Middernachtzon en noorderlicht in Noorwegen

Tijdens de zomer in het noorden van Noorwegen gaat de zon een paar maanden lang niet onder. De zon is dus 24 uur per dag zichtbaar. Dit betekent dat u ‘s avonds nog allerlei activiteiten kan ondernemen. Het poollicht of noorderlicht is een schitterend schouwspel van rood, paars, groen en oranje licht. Deze natuurlijke lichtshow duurt meestal niet langer dan 2 minuten. U moet bovendien geduldig zijn; de natuur bepaalt wanneer het gebeurt.

Tips cruisevakantie Noorwegen

  • Wilt u de middernachtzon meemaken? Dan kunt u het beste in de zomermaanden gaan. 
  • Maakt u de cruisevakantie Noorwegen in het vroege voorjaar? Dan heeft u de grootste kans om het noorderlicht te zien.