Een auto huren op Zakhyntos

Ten westen van het vaste land van Griekenland ligt het eiland Zakynthos. Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden en is ook wel bekend als het schildpaddeneiland. Zakynthos is namelijk het thuis van de bijzondere Caretta-Caretta schildpadden ook wel ‘dikkopschildpadden’ genoemd. Vooral aan de zuidelijke kant van het eiland komen deze schildpadden voor op de meer beschutte stranden. Doormiddel van het huren van een auto kunt toch op een snelle manier dit ‘schildpaddeneiland’ verkennen.  

Zakhyntos

Cultuur, natuur en recreatie

De hoofdstad van Zakynthos is, hoe kan het ook anders, Zakynthos. Alhoewel de stad in 1953 bijna volledig verwoest is door een aardbeving, is het toch altijd een gezellige stad gebleven. Voorzien van mooie grote pleinen met een aantal prachtige musea is de stad Zakynthos een bezoek meer dan waard. Boven aan de top van de stad bevindt zich één van de oudste gebouwen van de stad, de Sint Nicolaas kerk. Een klim naar de top wordt beloond met een mooi uitzicht over de stad.

 

Het zal u ook niet verbazen dat het eiland Zakynthos in het bezit is van een groot aantal prachtige stranden. Één van de mooiste stranden is waarschijnlijk het strand Xigkia. Dit schitterende zandstrandje in een kleine baai is een lust voor het oog. De meest gefotografeerde baai van Zakynthos is echter Navagio Bay. Deze is vooral bekend door zijn scheepswrak, de kalkstenen rotsen en de azuurblauwe zee.

 

In de vele rotspartijen vindt u vaak grotten. De meest bijzondere grotten van Zakynthos zijn de ‘Blauwe Grotten’. De weerkaatsing van het licht op het water zorgt voor een prachtige blauwe gloed over de verschillende rotspartijen. Deze grotten zijn onder andere terug te vinden bij Agios Nikolaos en Skinàri Cape.

 

Veel toeristische boottochten vertrekken vanuit de haven van Laganas, gelegen in het zuiden van het eiland. Daarnaast is Laganas bekend om zijn prima uitgaansleven en restaurants. Ook zijn er in de omgeving voldoende strandjes te vinden. Sommige stranden zijn broedplaatsen van de Caretta-Caretta schildpadden, dit zijn dan ook wel beschermde stukjes strand. 

 

 

Waarom een auto huren op Zakhyntos?

Genieten van de rust op het eiland en toch zoveel mogelijk zien? Als u een auto huurt op Zakynthos heeft u pas écht vakantie! De huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief.