Een auto huren in Tenerife

Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Tenerife is net als de andere Canarische Eilanden een vulkanisch eiland. De grootste vulkaan van Tenerife is de Pico del Teide, met ruim 3700 meter de hoogste berg van heel Spanje.

 

Dankzij de gunstige wind en de ligging is het klimaat op Tenerife erg gelijkmatig: het hele jaar door tussen 20 en 30 graden. Hierdoor wordt Tenerife ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Uitermate geschikt dus om te genieten van een welverdiende vakantie.

Spanje Tenerife Natuur Zee2

Vulkanen en strand

De vulkanische berg El Teide en het omliggende maanlandschap vormen een prachtig plaatje. Huur een auto op Tenerife en rijd door deze ‘buitenaardse’ omgeving. De weg door de dennenbossen en de vulkanische uitlopers is bochtig maar het geweldige uitzicht en het landschap maken veel goed.

 

De meeste stranden bestaan uit zwart lavagrind, echter in het zuiden kent het eiland ook zandstranden. Playa del Camisón bijvoorbeeld is een kunstmatig aangelegd strand met geel zand en is gelegen tussen Playa de las Americas en Playa de los Crisitanos.

 

Tenerife heeft een scala aan musea. Denk bijvoorbeeld eens aan het natuurhistorisch museum, gevestigd in een voormalig hospitaal, of het museum van schone kunsten waar topstukken van het Prado museum (Madrid) zijn te bewonderen.

 

 

Spanje Tenerife Stadszicht
Spanje Tenerife Berg Auto

Waarom een auto huren op Tenerife?

  • Bezoek Park El Teide met haar prachtige maanlandschap
  • Ga naar het wijndorp van Icod de los Vinos (wellicht dit keer zonder huurauto)
  • Zie de haven van Los Giagantes
  • Ontdek de bruisende badplaats Playa de las Americas

 

Genieten en zoveel mogelijk zien? Wie een auto gaat huren op Tenerife heeft pas écht vakantie! Want de huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief.

 

Vliegtickets Tenerife

D-reizen heeft vliegtickets naar Tenerife met laagste prijsgarantie!