Een auto huren op Sicilië (Catania)

Sicilië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee en wordt van het Italiaanse vasteland (Calabrië) gescheiden door de maar drie kilometer brede Straat van Messina. Letterlijke hoogtepunt van het eiland is de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa en een van de grootste van de wereld.

 

Het binnenland van Sicilië is heuvelachtig met op veel plaatsen grote steenmassa’s waar soms zelfs steden en dorpen op gebouwd zijn. In het zuidoosten ligt het uit kalksteen bestaande Ragusa-plateau. Dit plateau wordt doorkruist door groene en vruchtbare rivierdalen.

Sicilie Baai Zonnen

Strand en cultuur

Sicilië heeft een Middellandse-Zeeklimaat met hete, droge zomers en zachte, regenrijke winters. Naast mooie stranden heeft Sicilië veel overblijfselen uit oude culturen.

 

Agrigento staat bekend als de "Vallei van de Tempels" en is een grote archeologische vindplaats. Het heeft een aantal oude Griekse tempels, waaronder de Tempel van Concord. Een andere is die van Segesta. Taormina ligt op een berg met uitzicht op de kust. Een amfitheater met uitzicht op de Etna wordt nog nu steeds gebruikt voor concerten.

 

Vliegtickets Sicilië

D-reizen heeft vliegtickets naar Sicilië met laagste prijsgarantie!

Sicilie Bloesem Zee
Sicilie Stadsoverzicht

Waarom een auto huren op Sicilië?

 

  • Bezoek de vulkaan de Etna
  • Ga naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië
  • Geniet van de pasta en pizza zoals u ze alleen in Italië proeft
  • Ga naar het mooiste strand van het eiland, San Vito lo Capo
  • Bezoek de Romeinse mozaïeken in de Villa Romana del Casale in Piazza Armerina

 

Genieten en zoveel mogelijk zien? Wie een auto gaat huren op Sicilië heeft pas écht vakantie! Want de huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.