Een auto huren op Samos

Samos is een prachtig Grieks eiland, gelegen in het oosten van de Egeïsche Zee. Samos heeft een heerlijk mediterraan klimaat met warme droge zomers en natte milde winters. In de zomermaanden lopen de temperaturen al snel op tot 30 graden. Op dit eiland vindt u alles wat u op een Grieks eiland verwacht: mooie witte dorpjes, prachtige stranden, authentieke haventjes, een prachtige natuur, azuurblauwe zee en heerlijke tavernes. Allemaal gemakkelijk te bereiken met uw (huur)auto. 

Samos

Cultuur, recreatie en natuur

Samos-stad ligt in het noordoosten van Samos en is sinds 1834 de hoofdstad van het eiland. Smalle steegjes met typische knusse Griekse huisjes bepalen hier het straatbeeld. Het drukke gedeelte van de stad bevindt zich rondom het Pythagoras plein. Als u tijd en zin heeft loont het de moeite om het indrukwekkende Archeologische Museum van het eiland Samos te bezoeken. U vindt hier veel beelden, aardewerk potten, sieraden en andere voorwerpen uit de Griekse geschiedenis.

 

In het zuidoosten van het eiland ligt de veel bezochte badplaats Pythagorion. In de haven staat het standbeeld van Pythagoras, de Griekse wiskundige die op het eiland Samos geboren is. Ook hier vindt u tal van winkeltjes, restaurants en eettentjes.

 

De Kerki berg wordt gebruikt voor veel wandeltochten. Op deze witte berg vindt u een grote diversiteit aan flora en fauna. Tijdens de wandeling komt u ook een aantal mooie kloosters tegen. Aan de voet van deze berg ligt de mooie badplaats Votsalakia met prachtige stranden.

 

 

 

Waarom een auto huren op Samos?

Ga met een huurauto naar één van de vele kleine baaitjes die Samos rijk is en trek er een dag op uit om met de huurauto de leuke oude dorpjes te bezoeken waar vrijwel geen toeristen te vinden zijn. Het ruige binnenland van het eiland is daarnaast uitstekend geschikt voor outdoor activiteiten als abseilen, mountainbiken, raften, kajakken en paardrijden. Wie een auto gaat huren op Samos heeft pas écht vakantie! Want onze huurauto’s zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief.