Een auto huren in Nevada

Nevada is een Amerikaanse staat met grote steden als Las Vegas, Henderson, Reno en Carson City.  Nevada telt veel bergachtige gebieden. Met de top van Boundary Peak als hoogste punt en veel woestijn, is het niet voor niets dat Nevada van alle staten de minste neerslag heeft. Tijdens de crisisjaren werd het gokken in deze staat gelegaliseerd om de economie te stimuleren. Dit vormt nog steeds een belangrijke bron van inkomsten. Prostitutie is in een aantal steden ook nog steeds legaal. Een huurauto biedt de ideale mogelijkheid om alle steden binnen de staat met zijn bezienswaardigheden en activiteiten te bezoeken.

Nevada

Steden, cultuur en recreatie

De bekendste stad is natuurlijk Las Vegas. Gesticht in 1905 en officieel pas echt een stad sinds 1911. Las Vegas is gelegen midden in de woestijn en goed herkenbaar aan de neonverlichting, de grote hotels en casino’s. Uitgaan doe je natuurlijk bij één van de vele clubs en ook kunt u bijvoorbeeld eens een show bezoeken van bijvoorbeeld Celine Dion, Britney Spears of de Blue man group.

 

Een knap staaltje bouwwerk hebben de Amerikanen geleverd met de ‘Hoover Dam’. De aanleg van deze dam is begonnen in 1931 en afgerond in 1936. Deze dam is vernoemd naar Herbert Hoover. Het reservoir dat achter de dam is ontstaan heet ‘Lake Mead’ en is het grootste kunstmatige meer in de Verenigde staten. Uiteraard is watersport hier erg populair en ook heeft het meer een  aantal stranden en inhammen.

 

De stad Reno is een stad waar veel outdoor sporten worden beoefend. Door de ligging in een vallei tussen de bergen is het een uitermate geschikte plek om te bergklimmen, te hiken en te mountainbiken. Bij de nabij gelegen ‘Lake Tahoe’ wordt er veel aan duiken en rafting gedaan. 

 

 

Waarom een auto huren in Nevada?

Nevada verkennen per huurauto? Met een huurauto kunt u gemakkelijk van stad naar stad rijden. Een uitgelezen mogelijkheid om alle steden met zijn spraakmakende bezienswaardigheden te bezoeken.  De huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief.