Een auto huren op Malta

De Maltezer Archipel of Malta is een schitterende eilandengroep in de Middellandse Zee, circa 93 km ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië. En ook al zijn Malta, Gozo, Comino en de onbewoonde eilandjes Fifjla, Fungus Rock, Saint Paul's Island, Manoel Island en Cominotto samen niet groter dan de stad Rotterdam, ze hebben wel alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Met zijn vele culturele schatten en verschillende soorten landschappen is Malta een bijzonder land om te bezoeken. Een land die ideaal per huurauto te bereizen is, mede door de scherpe autohuurtarieven die wij u bieden. 

Malta

Natuur en cultuur

Malta is het hoofdeiland binnen de eilandengroep en heeft de meeste bezoekers. In het westen van het eiland ligt de Azure Window. Het bijna vijftig meter hoge gat is in de loop van de jaren ontstaan als gevolg van wind en erosie. De naam Azure Window is te danken aan de prachtige azuurblauwe zee die door het venster te zien is bij het juiste zonlicht.

De historische hoofdstad Valletta op het eiland Malta is één van de hoogtepunten van het eiland. De prachtige straatjes, het Nationaal Museum voor Schone Kunsten, gevestigd in een uit de zestiende eeuw stammend rococogebouw, en het Grootmeesterspaleis zijn een bezoek aan Valletta meer dan waard.

 

Malta staat daarnaast bekend om zijn enorme aantal archeologische vindplaatsen. Er zijn verschillende prehistorische tempels te vinden die gebouwd zijn tussen 3600 en 2500 voor Christus. De tempels op de eilanden staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Verder zijn er prachtige overblijfselen vanuit de Romeinse tijd en graven uit het bronzen tijdperk te vinden.

 

Alhoewel Malta niet barst van de standen zijn  er wel een aantal mooie stranden te vinden die de moeite waard zijn te bezoeken. Omdat deze stranden niet altijd bij de toeristische plekken gelegen zijn, biedt een huurauto een ideale uitkomst.  Met een huurauto rijdt u gemakkelijk naar de mooie zandstranden als Golden Bay, Ghajn Tuffieha  Bay en Gnejna Bay, die veelal  gelegen liggen in de baaien ten noordwesten van het eiland. 

 

 

Waarom een auto huren op Malta?

Met een huurauto kunt u gemakkelijk de mooie natuurgebieden van Malta doorkruizen en op zoek naar de mooiste zandstranden! De huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief.