Een auto huren op Mallorca

Mallorca is een eiland in het westelijke deel van de Middellandse Zee met een totale oppervlakte van 3626 km2 en is daarmee het grootste eiland van de Spaanse eilandengroep de Balearen.

 

Mallorca is een zeer populaire vakantiebestemming die veel door Duitsers, Britten en Nederlanders wordt bezocht. De meest bezochte badplaatsen liggen op dit eiland in het zuiden. Het bekendste strand is Playa de Mallorca, dat grenst aan de stad Palma de Mallorca wat ook gelijk de hoofdstad van Mallorca is. De plaatsen El Arenal en Playa de Palma liggen hier ten oosten van. Alcudia daarnaast is een plaats die geliefd is bij ouders met wat jongere kinderen. Al deze steden bieden één voor één prima mogelijkheden om te verkennen per huurauto.  

 

*Geldig op alle nieuwe boekingen t/m 14 juni, huurperiode t/m 31 maart 2015. Minimaal 5 huurdagen.

Mallorca

Klimaat, recreatie en natuur

Het eiland is niet alleen in het zomerseizoen in trek maar ook onder overwinteraars is het erg geliefd. Mallorca heeft namelijk een mediterraan klimaat met temperaturen die rond de 25 tot 30 graden liggen in de zomer en rond de 10 tot 15 graden in de winter. Volgens de statistieken schijnt daarnaast 300 dagen per jaar de zon.

 

Mallorca staat naast de mooie stranden die het heeft bekend om zijn bruisende nachtleven. Op het eiland vindt u veel uitgaansgelegenheden, winkelstraten en terrasjes. El Arenal is één van de drukst bezochte plaatsen van het eiland. Niet zo gek want naast het strand loopt een lange boulevard met enorm veel winkeltjes, terrasjes en restaurants. Voor een flinke nacht op stap moet je hier dus zijn!

 

Bezoek eens het historische centrum van La Portella, bewonder de kathedraal La Seu, maak de bijzondere treinreis tussen Palma en Soller, geniet van de diverse mooie stranden of pak de huurauto en verken het hele eiland!

 

 

Waarom een auto huren op Mallorca?

Of het nu gaat om zo’n mooie cabriolet of een klein autootje, Mallorca leent zich prima om te verkennen met een huurauto. De wegen zijn prima begaanbaar en men rijdt hier, net zoals in Nederland, aan de rechterkant van de weg. De huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief.