Een auto huren op Madeira

Madeira is een eiland gelegen in de Atlantische Oceaan met een zeer mild klimaat. Met een temperatuur die vrijwel altijd tussen de 16 en 22 °C ligt, is dit Portugese eiland een aantrekkelijke vakantiebestemming.

 

Met een totaal oppervlak van 740 km2 (ongeveer ter grootte van de provincie Utrecht) is het eiland daarnaast prima te ‘bereizen’ met een huurauto. 

 

Madeira

Natuur

Het eiland is door de natuur, de vele bossen en de bergen erg populair bij wandelaars en natuurgenieters. Ongeveer twee derde van Madeira is beschermd natuurgebied. Er zijn hier dan ook nogal wat natuurparken te vinden. Laurissilva Forest, Natural Reserve Garajau’s, Madeira’s Natural Park en Rocha do Navio’s Natural Reserve zijn hier enkele voorbeelden van. Madeira heeft zijn  naam ‘bloemeneiland’ dan ook te danken aan de vele bloemen die er te vinden zijn in deze natuurgebieden. 

 

Madeira wordt ook wel het eiland van de ‘Madeirawijn’ genoemd. Dit is zo omdat het de enige plek ter wereld is waar deze (versterkte) wijn geproduceerd mag worden. 

 

Cultuur

De grootste stad van Madeira is Funchal. In Funchal vindt u een flink aantal botanische tuinen en heerlijke parken. Het paleis van São Lourenço en de Sé do Funchal zijn prachtige gebouwen om rustig rond te slenteren.

Ten noorden van Funchal ligt het dorpje Santana. Dit dorp staat vooral bekend om zijn kleine driehoekige huisjes met rieten daken die vaak wit geverfd zijn met rode deuren.

 

Recreatie

Rabacal is vooral onder wandelaars populair. Tijdens een wandeling door dit gebied passeert u namelijk 25 waterbronnen. Hier is het ook mogelijk om de Risco waterval te bezoeken. Het kan een pittige maar bijzondere wandeling zijn, die u langs smalle paadjes, steile afdalingen en langs diepe ravijnen leidt.

Voor degene die zich graag onderwater begeven is er aan de zuidkust een beschermd natuurgebied met talloze duiklocaties te vinden die gemakkelijk vanaf de kant te bereiken zijn. Ook zijn er aan aantal locaties waar u met de boot naartoe kunt. Onderwater vindt u prachtige zeepaardjes, enorm grote baarzen en vele andere soorten vis.

 

Waarom een auto huren op Madeira?

Met een huurauto kunt u gemakkelijk de mooie natuurgebieden van Madeira doorkruizen en op zoek naar de beste surfspots! De huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief