Een auto huren op Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijk gelegen en oudste eiland van de Spaanse Canarische Eilanden. Dit oudste eiland van de Canarische eilanden is voor een groot deel bedekt met lava en ziet eruit als een maanlandschap.

 

Dankzij het lekkere klimaat trekt Lanzarote zowel tijdens de winter als de zomer veel toeristen, die vooral in de grote badplaatsen Puerto del Carmen en Playa Blanca verblijven. De mooiste stranden van Lanzarote liggen tussen Playa Blanca en El Papagayo, in het zuidelijke puntje van het eiland.

 

Met een oppervlakte van 845 km2 is het eiland prima te verkennen met een huurauto. De wegen zijn over het algemeen goed, de verkeersdrukte is veel minder dan wat u in Nederland gewend bent en de routes staan duidelijk aangegeven.

Lanzarote

Recreatie en natuur

Bent u op zoek naar natuur? Rijd dan bijvoorbeeld eens naar het nationaal park Timanfaya. Dit deel van Lanzarote heeft haar bijna maanachtige landschap te danken aan diverse vulkaanuitbarstingen. Daarna kunt u doorrijden naar de zoutpannen van Janubio, een bijzondere plaats waar u foto's blijft schieten!

 

Meer actie nodig? Lanzarote is dankzij de passaatwind één van de beste surfplekken ter wereld. Dit geldt niet alleen voor surfers maar ook voor windsurfers, zeilliefhebbers en kite surfers. Daarnaast is Lanzarote één van de beste duiklocaties van Europa. Doordat het water schoon en helder is kunt u hier het unieke zeeleven ervaren.

 

Lanzarote heeft twee golfbanen. De golfbaan in Costa Teguise is gelegen in een uitdagend ruige omgeving waar alle holes een prachtig uitzicht op de oceaan bieden. De andere golfbaan, Lanzarote Golf Resort,  is gevestigd vlakbij Puerto del Carmen. 

 

 

Waarom een auto huren op Lanzarote?

Wanneer u een auto huurt tijdens uw vakantie of last minute Lanzarote kunt u gemakkelijk de mooie natuurgebieden doorkruizen en op zoek naar de beste surfspots! De huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief.