Een auto huren op Kreta (Heraklion)

Kreta is het grootste eiland van Griekenland. De zomers zijn droog en heet, de winters mild en regenrijk. Kreta staat bekend om het 'aangename' klimaat, wat inhoudt dat het er zelden benauwd is. De ligging omringd door zee houdt in dat het op Kreta bijna altijd waait.

 

Naast het prettige klimaat en mooie  stranden zijn de overblijfselen uit de Minoische tijd en het uitgaansleven ingrediënten voor een prachtig verblijf op dit eiland. Het eiland is te groot om te voet te ontdekken, een auto huren op Kreta is dus onontbeerlijk!

Kreta Heuvel Haven

Strand en cultuur

Kreta heeft een kustlengte van meer dan 1000 Kilometer en heeft meer dan 150 stranden, zowel drukke als stille stranden, zand of kiezelstenen. In combinatie met het levendige nachtleven staat dit garant voor een grote stroom aan toeristen.

 

Kreta heeft echter meer dan dat. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Knossos. Waarschijnlijk was Knossos in de Minoïsche tijd de hoofdstad van Kreta. Opgravingen in Knossos zijn van onschatbare waarde geweest voor de kennis die wij nu hebben over de Minoïsche beschaving. Dagelijks bezoeken duizenden toeristen de opgravingen van Knossos waarbij het paleis de belangrijkste attractie vormt.

Kreta Bootje Rotsig
Kreta Restaurantjes Water

Waarom een auto huren op Kreta? 

  • Bezoek het lepraeiland Spinalonga
  • Ga naar het Venetiaanse fort Frangokastello met haar mooie zandstrand
  • Ontdek de prachtige kunst in het Archeologische museum van Heraklion
  • Dompel je onder in de drukte Chersonissos
  • Bezoek de oude binnenstad van Chania

 

Genieten en zoveel mogelijk zien? Wie een auto gaat huren op Kreta heeft pas écht vakantie! Want de huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.